Ingyenes belépés: Lengyelország eddigi legnagyobb vízi hajókiállítására készül

Több mint 80 hajót várnak Lengyelország legnagyobb vízi hajókiállítására, a Polboat Yachting Festivalra a hónapban.

A Polboatot július 21–24. között rendezik a gdyniai Marina Yacht Parkban, ahol több mint 80 hajót állítanak ki, jelen lesznek a vezető lengyel hajógyárak és egy tucat premierre is sor kerül. Az esemény egyik sztárja a Sunreef Yachts katamaránja lesz, a Galeon hajógyár – amely az idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját – hét különböző modellt mutat be, köztük a Galeon 375 GTO-t. A Cobrey három hajóval lesz jelen, köztük a legnagyobb, 50 láb hosszú motoros jachtjával, a kiállításon debütáló Vulcan Yachts hajógyár pedig egy valamivel kisebb hajót, a JP 47-est viszi el Gdyniába.

A külföldi márkák közül többek között a német Bavaria és az olasz RIO szerepel a kiállításon. Ott lesz a lengyel tulajdonú Balt Yacht és a Northman hajógyár is. Mindkét cég bemutatja ikonikus modelljeit – Suncamper 35 és Northman 1200 – egyúttal bejelenti új modelljeik premierjét. A lakóhajószektor nagy érdeklődésre tart számot, és két cég is bemutatkozik – az úszóházak gyártásában vezető La Mare Bydgoszczból, valamint a Nomadream, egy modern és nagyon érdekes Nomadream 1200 Double Decker egységgel.

A RIB kategória legnagyobb képviselője a Sportis lesz, míg a kiállítók legnagyobb csoportját a 10 méteres hossz alatti motorcsónakok alkotják, élükön a Parker Poland hajógyár négy modelljével. A külföldi cégeken (Windy, Flipper, Nimbus, Malibu, Alfastreet, Bayliner vagy Saxdor – amelyek legtöbb hajójukat lengyel hajógyárakban építik) felül jelen lesz néhány fiatal lengyel márka is (Canna Boats, Mongird Yachts, Futuro Boats, D-Boat, Nautic Yachts és VTS). Eddig négy különböző Hanse vitorlás, a Dehler 42 és a Jacht2020 erősítette meg, hogy részt vesz az eseményen.

Fentieken túl a látogatók két egyedülálló hajót is láthatnak majd: a korábban Kukliński ezredes tulajdonában lévő S/Y Legia jachtot és a Norn VI királyi jachtot.

A kiállítás első napján este kerül sor a Gdynia Polboat Awards gálára. A verseny célja, hogy a Polboat Yachting Festivalon bemutatott vitorlás és motoros hajók közül kiválasszák a legérdekesebbet. Az esemény második napján a PHN Group tulajdonában lévő Marina Yacht Parkban található Super Yachts Clubban Jacht & Jazz Fesztivált rendeznek, a harmadik napon pedig a Galeon Yachts ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.

A vízparton felállított sátrakban a látogatók vitorlás- és motorcsónak-kiegészítőket, navigációs felszereléseket, valamint a hajókra vonatkozó finanszírozási és biztosítási ajánlatokat kínáló cégek termékeit találják.

Az eseményt a Lengyel Hajóipari és Vízi Sportok Kamarája szervezi, a kiállítás látogatása ingyenes.

(forrás: ibinews.com, fotók: yachtingfestival.pl, yachtstyle.co)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!