Így utazhatjuk körbe elegánsan a Földet!

A The World luxushajó páratlan lehetőséget kínál arra, hogy a világot bárki a saját, tengeren lévő otthona kényelméből fedezze fel.

A 196 méteres jacht 2002-es átadása óta több mint ezer kikötőt látogatott meg, mind a hét kontinensen. Mivel a fedélzeten 165 tulajdonos él, felmerülhet a kérdés, hogyan döntik el, hogy merre hajózzanak.

A The World kollektív tulajdonosi alapon működik, több mint húsz országból származó lakók közösségének ad otthont. A lakók sokfélék, de a tudásszomj és a bolygó felfedezésének vágya összeköti őket. Ennek eredményeképpen a The World útvonala a luxus utazási életstílust ötvözi az expedíciókkal, a kalandokkal, az oktatással, a fitnesszel és a gasztronómiával.

A The World fedélzetén található 165 gyönyörű magánlakás egyikének birtoklásában fontos, hogy befolyásolni tudják az útvonalat. A jacht kapitányaival, a floridai Fort Lauderdale-i székhelyű menedzsmentirodában működő útvonaltervezési részleggel és a tulajdonosok útvonaltervező bizottságával együttműködve a közösség beleszólhat abba, hogy a hajó két-háromévente tett föld körüli útja során a világ mely pontjára menjenek. A jelenleg is zajló, 2022-es utazásról három évvel ezelőtt rendezett szavazáson állapodtak meg, hogy elegendő tervezési idő álljon rendelkezésre. Az útvonal öt kontinenst érint, három köztes expedícióval.

Ezek az expedíciók egy-egy régió speciálisan megtervezett, alapos felfedezései, gyakran olyan távoli területekre, amelyeket egyedül nehéz lenne felkeresni. Az élmény fokozása érdekében a lakosokat szakértői csapat kíséri (antropológusok, természettudósok, történészek, tengerbiológusok és régészek), amelynek a tagjai mélyreható ismereteket nyújtanak a kiválasztott úti cél történelméről, kultúrájáról, tájairól, növény- és állatvilágáról. Az idei expedíciók között szerepelnek Francia Polinézia, Polinézia ausztrál szigetei, valamint Izland felfedezésére irányuló utak.

A hajó eddigi expedíciós élménye: a Seychelle-szigetek felfedezése, dzsungeltúrázás Borneón, vadon élő állatok megfigyelése a Svalbard-szigetvilágban, az Egyenlítő átúszása Afrika nyugati partjainál, kajakozás pingvinek, bálnák és fókák mellett az Antarktiszon, helikopteres repülés Grönland fenséges gleccserei és fjordjai fölött.

A legtöbb utasszállító hajóval ellentétben a The World majdnem kétszer annyi napot tölt a kikötőben, mint a tengeren, így a lakóknak van idejük minden területet alaposan felfedezni.

(forrás: boatinternational.com, fotók: aboardtheworld.com, nuvomagazine.com, travelandleisure.com, aboardtheworld.com, wonderfulengineering.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!