Így ünnepelték a Szent Iván-éjt Balatonfüreden

Különleges programokkal készült Szent Iván éjszakájának, ünnepére a Kékszalag Port, ahol egész napos rendezvényre várták a víz, a Balaton, a vitorlázás szerelmeseit Balatonfüred legújabb kikötőjében.

A hazai vitorlázás nagyjaival, egykori olimpikonokkal, mások mellett Tuss Miklóssal, Gosztonyi Andrással és a Kishamis legendás kormányosával, Hrehuss Györggyel Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetője beszélgetett. A látogatók a mólón hajócsodákat is láthattak, érkezett a Kékszalag-rekordot tartó Raiffeisen 5050, vagyis a Fifty-fifty, a szintén Kékszalag-győztes RSM katamarán, a klasszikusok közül pedig a Balaton egyik hercegnője, a legtöbb Kékszalagot nyert Tramontana és a Szivárvány nevű 15 jolle.

A hajókról, a Kékszalag versenyről a vitorlások kormányosai, taktikusai beszéltek. Mindezek mellett szó volt a balatoni vízi biztonságról, a balesetek megelőzéséről. „Nyárindító rendezvényünk ismét több célt szolgál. Egyfelől szeretnénk összehozni a nálunk lévő vitorlázóközösséget és szeretnénk minél szélesebb körben bemutatni a sportágat” – fogalmazott Holczhauser András a Kékszalag Port vezetője.

Mohos Katalin kikötői irodavezető azt mondta, a mostani rendezvénnyel is az a céljuk, hogy bemutassák a vitorlázás mindennapjait, szépségét. Az előadások után a Kékszalag Portban lévők egy közös kihajózással, naplemente túrán köszöntötték, ünnepelték Szent Iván éjjelét – írta a veol.hu.

Azaz csak ünnepelték volna, de az érkező front keresztülhúzta a szervezők számításait, akik törölték a programot – hiszen első a biztonság.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!