Így karácsonyoznak a búvárok

2016. december 22.
Címkék :

viz_alatti_karacsonyfa_03_bRendhagyó módon ünneplik a karácsonyt a háromszéki búvárok. A Kovászna megyei Dálnokon, Európa egyetlen, kimondottan búvárkodásra létrehozott mesterséges tóban, a jeges víz alatt fejjel lefele állítottak feldíszített karácsonyfát.


Szabó Jenő búvároktató és két társa a mínusz 9 fokos hidegben többórányi munka után állított karácsonyfát a víz alatt. Kezdetben egy méretes, háromszögű léket vágtak a búvártó 20 centiméter vastag jegén, majd a levegővel töltött karácsonyfatalpat vitték víz alá, amelyet „feltapasztották” a tó jegére.

viz_alatti_karacsonyfa_02_b
Miután mindent előkészítettek, levitték a feldíszített karácsonyfát is, amelyet fejjel lefele belehelyezték a talpba. A többórás munkát nehezítette, hogy a hideg miatt folyamatosan fagyott vissza a tó jege, ennek ellenére a háromszéki búvároknak arra is volt idejük, hogy a jól végzett munkára még a vízben forralt borral koccintsanak. Ezt követően pedig kiemelték a dálnoki tóból a fenyőfát.

unnamed
A búvárok családi eseménynek szánták a víz alatti karácsonyfa állítást, amely búvárkörökben hagyománynak mondható. A háromszéki kezdeményezés attól újszerű, hogy egyik társa, Albert Zoltán turisztikai szakember javaslatára fejjel lefele helyezték el a karácsonyfát – írta a maszol.ro.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!