Igény szerint változott a kompmenetrend

Az utasok igényeinek megfelelően változott a menetrend, több lett az utas és akár napi szinten is beállíthatnak egy pluszjáratot a Bahartnál.


A Bahart az utazóközönség véleményét kérdőíveken és online felmérésen is megkérdezte, és tavaly decemberben vizsgálta annak lehetőségét, miként tudja finomítani a menetrendet. A beérkezett vélemények és számos, az optimalizálás mellett szóló érv alapján, Január 1. óta a téli komp menetrendi időszakban a Bahart Tihanyrévből minden járatot 15 perccel korábban indít a megszokotthoz képest. Szántódról a komp továbbra is minden egész órakor indul.

Az új téli menetrend elősegíti az északi partról Tihanyon keresztül déli partra munkába igyekvő autósok közlekedését, ami akár a szolgáltatást igénybe vevők számának növekedését is eredményezheti (többen érnek be időre a munkába). Nagyobb reggeli forgalom esetén pedig lehetővé vált még egy forduló beiktatása a két part között, a meghirdetett fix indulási időpontok pontos tartása mellett is.

Bahart kompszolgáltatását 2017-ben több mint 1,14 millió utas vette igénybe, mindamellett, hogy az év első hónapjaiban a fagyos időjárás miatt 51 napig szünetelt a szolgáltatás. A balatoni kompszolgáltatás szezonon kívüli kihasználtságát jól mutatja, hogy 2018. január 31-ig az év első hónapjában több mint 12 600 embert és 5600 gépjárművet szállítottak a balatoni kompok, ami 90 százalékkal több, mint 2016-ban. 2018-ban a díjak változatlanok a Bahart kompjain – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!