Igali Csilla visszavonult

2017. december 4.

Igali Csilla a TVSK egyik ikonja, a Pünkösdi és a Szüreti Regatta arca befejezte. Elmondása szerint mindent a csúcson kell abbahagyni, így jövőre átadta e versenyek szervezését.


Hogy kezdődött ez az egész?
Fokozatosan lettem a verseny felelős rendezője. Az összes tanuló lépcsőfokot megjártam, 1987-ben a kor legendás rendezőjét, Beöthy Zsigmondot kérte fel a verseny moderátorának a TVSK kupa akkori szervezője, Szekeres Laci. Zsiga bácsit én szakosztályvezetőként ismertem meg az EGyT kupákon, ahol a versenyek rendezésének fortélyait lestem el tőle. Ma is úgy érzem, ennél jobb alapokat sehol nem szerezhettem volna.

Hogyan került a te irányításod alá a rendezvény?
Amikor Zsiga bácsiék – akinek a felesége, Jola néni szintén rendező volt – visszavonultak, Hegyi Dénes, a TVSK akkori elnöke megszavaztatta a testületet a folytatásról. A döntés az volt, hogy a Pünkösdi Regattát a továbbiakban én rendezzem az általam összeállított csapattal. Azóta minden aktuális TVSK-elnökség megerősítette ezt a döntést, ami remek visszajelzés és nagy felelősség is.


Miért döntöttél úgy, hogy befejezed?
A bölcsek vallják, hogy a csúcson kell abbahagyni. Nagyon nehéz döntés volt, bőgve, de meghoztam. De nem búcsúzom, jövőre is rendezek pályaversenyt, túraversenyt, csak ettől a két regattától köszöntem el. Más minőségben biztosan ott leszek, hiszen TVSK-s vagyok!

(Az Igali Csillával készült interjút, amelyben remek sztorikat találhat az általa szervezett két regattáról, elolvashatja az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!