Hosszú, de eredményes volt a Fehér Szalag – Generalcom Nagydíj

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 27. Izsák Szabolcs Emlékversennyel kezdetét vette az 56. Kékszalag Fesztivál.

Reggel 9 órakor 46 nevezett hajóval rajtolt el az Izsák Szabolcs Emlékverseny, majd fél órával később 251 hajóval a 17. Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj. Az elmúlt napok időjárása kisebb aggodalomra adott okot a nevezési létszámot illetően, de az összesen 297 nevezett hajó rácáfolt a extrém körülmények eltántorító erejére.

A 25 osztályban induló 1418 versenyzőt a rajt után 5 csomós szél fogadta, majd a frissülő északiban nekiindult a mezőny a verseny első szakaszának. A délelőtt kiváló vitorlázó időben telt.

A katamarán-mezőnynek végig ki is tartott a kedvező időjárás, az egytestű mezőny nagy része azonban enyhülő, majd többször leálló szélben, embertpróbáló nyári napsütésben tartott a balatonfüredi befutó felé.

Végül 193 hajó futott be: „Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen nagy számban befutottak a versenyzők, és végre egy olyan Fehér Szalagot élhettünk meg, ami körbeért, egyúttal kiváló gyakorlási lehetőséget jelentett a csütörtökön rajtoló 56. Kékszalag Raiffesisen Nagydíjra” – mondta Verebély Tibor versenyvezető.

A versenyt abszolútban az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte, az Izsák Szabolcs Emlékverseny győztese a Pannónia, a Fehér Szalag legjobb egytestűje a Principessa Sailing Team lett.

Eredmények.

Hangulatképek az eseményről:

YouTube video

fotók és forrás: Magyar Vitorlás Szövetség

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!