Horgászok, figyelem: így előzhető meg a büntetés!

2023. február 24.
Címkék :

Közeledik a fogási napló leadási határideje, de aki hibásan kitöltve vagy le nem adja le, csak pótdíjfizetés esetén válthatja ki a 2023-as állami jegyet.

Az állami horgászjegyhez kiadott fogási naplót legkésőbb a fogási naplón feltüntetett tárgyévet követő év február 28. napjáig kötelesek leadni a horgászok annál a szervezetnél, amelynél az állami horgászjegyüket kiváltották, vagy ott, ahol a következő évi állami horgászjegyet szeretnék kiváltani.

A fogási napló határidőben történő leadása a kiváltás szerinti szervezet címére tértivevény-szolgáltatással is teljesíthető. Postai úton történő leadás esetén a fogási napló átvételről ajánlatos írásbeli igazolást kérni.

Az állami horgászjegy jogosultja köteles úgy átadni a fogási naplóját, hogy éves fogási adatait nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként összesíti, valamint összegzi a horgászattal eltöltött napok számát.

A hibásan kitöltött vagy le nem adott fogási napló esetén is váltható az idei évre szóló állami horgászjegy, de ebben az esetben az okmány díja a díjmentességben nem részesülő személyek esetén a mindenkori díj kétszerese, azaz tízezer forint, díjmentességben részesülő személyek esetén – a gyermekhorgászok kivételével – az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg, azaz ötezer forint 2023-ban.

Az Oroszlányi Horgász Egyesület felhívta a figyelmet, hogy a helytelenül kitöltött fogási napló plusz munkát ad a dolgozóknak. Az egységes állami horgászokmány részét képző 2022. évi fogási napló leadási határideje 2023. február 28., ami jogszabály által előírt kötelezettség.

fotók: fishingworld.hu, tiszalucihorgasz.hu

forrás: Pecaverzum

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!