Hogyan válasszunk wakeboardot?

2016. november 25.
Címkék :

c4c718d40e8d19791eec3835a841ca265e308cf3.jpg.pagespeed.ce.38w2wfv7LGA wakeboard hasonlóságot mutat a vízisível, és a snowboarddal. Sokféle kivitelben készülnek mind a formát, mind a felhasznált anyagokat illetően.

A kötésnél arra kell figyelni, hogy a domináns láb hátul legyen. A domináns láb kiválasztása egy egyszerű, úgynevezett pushteszttel megoldható. Ha valaki meglöki az embert hátulról, az a láb, amellyel kilép, hogy egyensúlyát visszaszerezze, az a domináns.

DSC_7256

A kötések fajtái
Szandál: jó választás kezdőknek, vagy olyan wakeboardoknál, amit sok különböző méretű ember használ. Ahogy a neve is mutatja, elöl a lábfejnél van egy pánt, párnázott talprész és hátul is egy pánt. Könnyen kiold, így eséseknél nem okoz sérülést.

Nyaron-a-Balatonon-is-lehet-wakeboardozni

Lapos: a szandálkötés egy fokkal továbbfejlesztett változata. A sarkat ennél már egy neoprén merev sarok tartja, és a lábfejnél lévő pánt is szélesebb és párnázottabb. Bármilyen méretre állítható és könnyen bele lehet bújni.

wakeboard

Középmagas: bokamerevítővel és formázott talprésszel. A wakeboard irányítása ezzel a fajta kötéssel már elég határozott. Limitált a lábméret, esésnél nem könnyen lehet kicsusszanni belőle és belebújni is nehezebb, főleg vízben, viszont ugrásoknál és forgásoknál jobban óvja a lábat.

wakeboard-hens-copy

Magas: magasan és erősen tartja a lábat, merevítőkkel, párnázattal és csúszásgátlókkal van ellátva. A legtöbb wakeboardozónak nincs igazán szüksége ilyen high-tech kötésre, és nem is akarják azt a magas árat fizetni, amennyibe egy ilyen kerül, de egy szuperhaladó tudja értékelni nehéz trükkök bemutatásakor.

Wakeboard-Tequesquitengo

Mekkora boardot válasszunk?
Általános szabály, hogy egy körülbelül 60 kilós embernek 130 centis deszka kell. A súlyt illetően minden további 4,5-5 kilónként 2 cm-t kell adni wakeboard hosszához. A szélesebb wakeboardok biztonságosabbak, kevésbé borulnak, több idő van a kontrollálásukra, ezért kezdőknek ideálisak. A keskenyebbek már inkább haladóknak valók. A hossznál azért a szélességet is figyelembe kell venni; ugyanolyan súlyú ember szélesebb deszkából vehet rövidebbet is, mint keskenyebből – írta a hajoznikell.hu.

e8079b91b6c3e0056d2900c1b33173fc

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!