Hibridhajó a Toyotától

2017. május 29.
Címkék :

A Toyota a kifejlesztett egy hibridmeghajtású, úgynevezett speed boatot, amelyet a következő három évben intenzív teszteknek vetnek alá.


A Toyota adta hároméves tesztidőszakra térítésmentesen használatba a tokiói hatóságoknak a Ponam-28V hibrid jachtot. A hajó feladata a dokkok és egyéb kikötői objektumok karbantartása lesz. Ezenfelül a 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai játékok szervezése és gördülékeny lebonyolítása érdekében a Toyota új hajóját az illetékes szolgálatok a Tokiói-öböl biztonsági felügyeletére és járőrözésre is használják majd.


A tokiói hatóságok folyamatosan tájékoztatják a Toyotát a teszt pontos menetéről és eredményeiről, ezen információk alapján a gyártó kiértékelheti az új modell teljesítményét, megbízhatóságát, komfortját, valamint a végrehajtott módosításokat a jelenleg eladásra kínált, hagyományos robbanómotoros meghajtású Ponam-28V modellhez képest.


A párhuzamos hibridmeghajtás beépítésével a japán gyártó a speedboatok kategóriájában is csökkenteni kívánja a kipufogógáz-kibocsátást, az üzemanyag-fogyasztást és a zajszintet, egyidejűleg biztosítva a felhasználóknak a kívánt hatótávolságot. A hajtásról egy 260 LE teljesítményű, percenkénti 3600-as fordulatszámú robbanómotor és egy 11 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorról táplált, 49 LE teljesítményű elektromos motor gondoskodik. A hibridhajó kizárólag elektromos hajtással is képes haladni – írta a vezess.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!