Hétvégén újra Mihálkovics Kupa

Az elődök munkásságát tisztelettel folytatva, az új idők lehetőségeit megragadva, a vitorlázók igényeit szem előtt tartva 51. alkalommal rajtol el június 9-én a Mihálkovics Kupa – Jeep Compass Nagydíj.

A verseny központja Balatonföldvárra költözött, de az útvonal változatlan: szombaton Balatonföldvár, Balatonszemes, Révfülöp, Balatonföldvár, másnap pedig a Balatonföldvár, Balatonakali, Balatonszemes, Balatonföldvár.

Nevezés június 8-án, pénteken 18 és 22 óra között Balatonfüreden a Nemzetközi Vitorlásközpont Étterménél található sátorban, ismertebb nevén a Szövi sátorban, és ugyanebben az időpontban Balatonföldváron a verseny rendezvénysátrában, ami a Spari felé vezető út melletti füves területen lesz. A futamok előtt és után a nevezett hajók a balatonföldvári kikötőben a szabad kikötőhelyek függvényében ingyenesen köthetnek ki. A kikötéshez a kikötőmester jóváhagyása szükséges. A szervezők mindenkitől türelmet kérnek, igyekezni fognak minden érkezőnek helyet biztosítani.

Szombat este svédasztalos vacsora, vasárnapi reggeli és milliós értékű díjazás várja a nevezőket. Szombat este Füredről sétahajójárat indul Földvárra azok számára, akik nem a földvári kikötőben hagyják a hajójukat éjszakára. A nevezéskor kapott karszalag felmutatásával 17.30-kor a balatonfüredi nagymólótól induló, Tihany érintésével Földvárra érkező kirándulóhajót ingyen vehetik igénybe, de 19.30-kor is indul egy hajó kifejezetten a Mihálkovics Kupa résztvevői számára. Visszajutni hasonlóképpen lehet, 23.00-kor indul sétahajó Földvárról Füredre. Vasárnap a svédasztalos reggelit követően 8.30-tól kormányosi értekezlet, a díjátadó ünnepség pedig 17.30-kor kezdődik.

A verseny a Kwindoo nyomkövető alkalmazás segítségével online is követhető lesz, ráadásul duplán is megéri elindítani a mobiltelefonokon a programot, hiszen az a két hajóegység, amely a szombati futamban a Kwindoo tracking alapján a leghosszabb és a legrövidebb utat járja be, értékes különdíjban részesül. Az alkalmazást fejlesztő cég egyedülálló módon támogatja a vitorlázást az idei Mihálkovics Kupa – Jeep Compass Nagydíjon. Az élő nyomkövetés segítségével fő célja a vitorlázás és főként a vitorlás versenyek minél nagyobb közönség számára láthatóvá és élvezhetővé tétele, szeretné a vitorlázás élményét a beteg vagy anyagi nehézségekkel küzdő gyerekek számára is elérhetővé tenni. Ennek érdekében, a Mihálkovics Kupán felajánl 1000 forintot a LáriFári Alapítvány számára minden olyan nyomkövetést használó hajó után, amely a verseny két napja alatt minden futamban, a rajttól a célig futtatja a hivatalos Kwindoo trackinget. Így minden csapat hozzájárulhat az adományhoz a verseny ideje alatt.

A versenykiírás és a versenyutasítás elérhető a Viharban, további információk a Mihálkovics Kupa Facebook-oldalán.

(Fotó: Szántó Áron, Török Brigi)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!