Hétvégén jön a 67. Centomiglia

2017. szeptember 7.
Címkék :

A The Red Team Quantum Hungary Extreme 40-es katamarán az idén vegyes felállással, magyar–olasz csapattal vesz részt a Garda-tavon rendezett tókerülőn, a 67. Centomiglián.

Ahogy a Kékszalag előtt, úgy a Gardán is megrendezik a Cento előtti hétvégén a Gorla, illetve a Super G versenyt, ahol még lehetőségük nyílik a versenyzőknek egy utolsó edzésre. Erre érkezett meg a múlt héten a magyar Extreme 40-es hajó.

A szombaton kora délután rajtoló Super G-re a szokásos kellemes déli szél helyett a nagyon erős északit várta a rendezőség, ami meg is érkezett a maga 35+ csomójával. Az erős szeles verseny befutója után, már vitorlák nélkül, egyetlen árbóccal, 14 csomóval haladt a versenyhajó – a bogliacói kikötőbe meg sem próbáltak beállni, helyette a szélvédett és biztonságot nyújtó Maderno öblében kötötte ki a csapat.

Vasárnap, a Gorlára kitisztult az idő. A napsütés mellett gyenge északi szélben, reggel 8.30-kor rajtolt el a mezőny. A Red mellett a magyar Extreme Sailing Team, két olasz Extreme 40-es továbbá egy Superfoiler alkotta az élmezőnyt. Izgalmas csata zajlott a teljes távon. A Bogliacótól kellett felvitorlázni egészen Riváig, majd vissza. A csapat szoros versenyben végül az abszolút 5. helyen futott be.

Szombaton, szeptember 9-én rajtol a 67. Centomiglia, amelyen még több magyar csapatnak szurkolhatunk, hiszen a Red és az Extreme Sailing Team mellett a Raffica és a Nelson Flottalízing is rajthoz áll.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!