Hétezer látogató a hajókiállításon

Több ezer vitorlás- és vízisport-rajongó gyűlt össze a Farnborough International kiállítási központban, a megújult RYA Dinghy and Watersports Show-n.

Ez volt az első alkalom, hogy a kishajós vitorlázás és az egyéb vízi sportok köré szervezett show-t Farnborough-ban rendezték – a korábbi kiadásokat a londoni Alexandra Palace-ban tartották.

„Új fejezetet nyitottunk a kiállítás életében, és nagy örömünkre szolgált, hogy több mint hétezer látogatót üdvözölhettünk. Miután tavaly az eseményt az internetre költöztettük, külön öröm volt, hogy végre élő rendezvényt tarthattunk, ráadásul új helyszínen – mondta el Rob Clark, a RYA (Royal Yachting Association – a Brit Vitorlás Szövetség) sportfejlesztési igazgatója. – Remek hangulat uralkodott a csarnokban, miközben a látogatók a hajókat és a vízisport-felszereléseket nézegették, részt vettek az interaktív foglalkozásokon és bekapcsolódtak a szakértői előadásokba. Rengetegen találkoztak újra rég nem látott barátokkal, és tapintható volt a várakozás, hogy végre ismét vízre szállhassanak. Mi pedig köszönjünk névadó szponzorunk, a Suzuki támogatását.”

A 2022-es év újdonságaként a kiállításon jó néhány vízi sportágat köszöntöttek, és bemutatták új RYA Wing képzési programot, amely az egyik legújabb vízisport-őrületre reagál.

A show-t hivatalosan Dylan Fletcher és Eilidh McInytre olimpiai aranyérmesek nyitották meg, a Sailors Cornerben a brit vitorláscsapat más tagjaival is lehetett találkozni. Érdekes programnak bizonyult a SailGP VR headset élménye, amelynek során a látogatók a virtuális regattán versenyezhettek az eSailing-bajnok Mike O’Donovan ellen.

Tömegeket vonzottak a három színpadon (Suzuki Main Stage, Knowledge Zone és az új Watersports Stage) tartott előadások, ahol többek között a brit vitorlásválogatott taktikusa, Mark Rushall, Peter Hart szörfös és Brendon Prince evezősrekorder is beszélt. A Budworth Sailing Club lett az év vitorlásklubja (az RYA és a Yachts and Yachting közös kiírásában), míg a Concours de’Elegance Trophyt a Sleeping Tiger (International Canoe) nyerte el. Tíz fiatal vitorlázó teljesítményét ismerték el az RYA Musto Youth Awardsszal, míg nyolc vitorlásklub és a RYA OnBoard programja a John Merricks Sailing Trust Legacy Awards keretében együttesen 185 ezer font támogatást kapott.

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: yachtsandyachting.co.uk, rya.org.uk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!