Három ukrán RIB-gyártó a veszélyzónában

2022. március 4.
Címkék :

Ukrajna északkeleti, Harkiv várost körülvevő régiója volt az egyik olyan terület, amely az orosz invázió közvetlen hatásait érezte. Itt található a BRIG, amely a világ legnagyobb RIB-gyártójának vallja magát, valamint két másik, ugyanezen iparágban tevékenykedő vállalat, a Grand és a Gala.

A gyártók a térségben uralkodó, óránként változó, bizonytalan helyzet miatt felfüggesztették a működésüket. Sikerült utolérni a Grand tulajdonosát, Tarasz Szitenkót, valamint a vállalat értékesítési igazgatóját, Dimitrij Borogyint a cég amerikai és németországi forgalmazóján keresztül, ők megerősítették, hogy – bár komoly sokként érték őket az események – egyelőre mindenki biztonságban van. A bombázások jellemzően a városokon kívüliek, katonai repülőtereket céloztak. A páros hozzátette, hogy egész Ukrajnában megszakadt a kommunikáció, a televíziós csatornákat blokkolták.

Az MS Marine déli, Odessza melletti gyárát nem érintette a katasztrófa. „Az emberek dolgoznak, és remélik, hogy mindez hamarosan véget ér.”

(forrás: ibinews.com, fotók: itboat.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!