Hárman az óceánon – Franciaországból a Karib-tengerre

2024. február 29.
Címkék :

A Class40 és az Ultim Sailing másfél éves közös munkájának eredményeként új transzatlanti vitorlás verseny született.

A Class40-es vitorlások számára rendezendő regatta Belle-Île-en-Mert (Morbihan, Franciaország) és Marie-Galante-ot (Guadeloupe) köti össze, rajt 2024. április 7-én a Le Palais-i öbölben.
Az osztály legutóbbi, 2023. március 11-i közgyűlésén hivatalosan bemutatott és a 2024-es versenynaptárba beillesztett verseny háromfős legénységgel és alapvetően bő szélben zajlik majd, ami tökéletesen megfelel ezeknek a 40 láb hosszú versenyvitorlásoknak.

Az Atlanti-óceán mindkét partján érintett helyi hatóságokon túl hiányzott egy elszánt és lelkes névadó partner, ez lett a Niji. A cég székhelye Rennes-ben található, és viszonylag gyorsan megnyerték a projekt számára. És így alakult ki a regatta neve is: Niji 40. A jelenlegi tervek szerint négyévente rendezik meg, a szervezők határozott célja, hogy a Niji 40 a Class40 klasszikus versenyévé váljon.

Hugues Meili, a Niji társalapítója és vezérigazgatója: „Évek óta rendszeresen részt veszünk az offshore versenyzésben, a Class 40 osztálynak pedig nem volt saját transzatlanti regattája – pláne ilyen felállásban.”

Cédric de Kervenoael, a Class40 elnöke: „Osztályunk nem is remélhetett volna jobb ajándékot a 20. születésnapjára, mint egy háromfős legénységekkel megrendezett transzatlanti versenyt. Amely ráadásul elviszi a flotta egy részét a Belle-Ile-en-Mer-től Marie Galante-ig, hogy ott a csapatok csatlakozhassanak az Atlantic Cuphoz és a mitikus Québec Saint Malóhoz. Köszönöm Hugues Meilinek, valamint az összes érdekelt félnek, hogy elkötelezték magukat az osztály mellett ebben a csodálatos kalandban.”

Emmanuel Bachellerie és Mathieu Sarrot, az Ultim Sailing igazgatói: „Régóta hiányzott egy ilyen verseny a Class40 négyéves programjából. A helyszínek lelkesen fogadták a kezdeményezést, csak a névadó szponzor hiányzott, de a Niji megjelenésével ezt is kipipálhattuk, hálásak vagyunk a támogatásukért.”

A Niji 40
transzatlanti verseny, háromfős legénységekkel, kizárólag a Class40 számára
rajtvonal Belle-Île-en-Mer-ben (Le Palais) 2024. április 7-én, vasárnap
cél: Marie-Galante április 21-től
táv: 3430 tengeri mérföld
nevezési díj: 4320 euró
összdíjazás: minimum 50 000 euró

(fotók és forrás: class40.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!