Halásznak állt a BL-győztes focista

Váratlan vállalkozásba fogott Fábio Coentrao, miután szögre akasztotta a stoplist. A Real Madriddal többek között két BL-győzelemig és két bajnoki címig jutó portugál még aktív pályafutása során vásárolta meg első hajóját, és immár teljes állásban dolgozik halászként.

A korábban a Real Madridban és a Benficában is szereplő Fábio Coentrao 2019 júliusában szakította meg a futballkarrierjét, majd egy egyéves kihagyást követően visszatért nevelőegyesületéhez, a Rio Avéhez, ám a tavaly nyári átigazolási időszakban szerződést bontottak a felek.

Azóta Coentrao immár gyermekkori álmát beteljesítve halászként keresi a kenyerét. „Hiába gondolja sok ember, a tengeren dolgozni nem szégyen. Ez ugyanolyan munka, mint a többi. Gyönyörű a tenger, és szükségünk van rá. Követniük kell az álmaikat az embereknek, akik imádják a tengert és tapasztalatokat akarnak szerezni – vallott Coentrao. – Az apámnak is volt egy hajója, amellyel halászott. Gyermekként mindig vele tartottam, az életem volt a tenger és a halászat.

YouTube video

A mára már halászhajóflottát birtokló Coentrao a beszélgetés közben felelevenített egy történetet, amikor kis csónakjával 15 halászt mentett meg egy süllyedő hajóról – írta a nemzetisport.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!