Hajótűz Formenterán – egy jacht teljesen kiégett

2023. augusztus 15.
Címkék :

A 27,3 méteres Irmao elpusztult, miután tűz ütött ki a fedélzetén, amikor a spanyolországi Formentera szigeténél horgonyzott.

Az eset augusztus 12-én történt, a jacht több órán át égett, miközben a tűzoltók folyamatosan küzdöttek a tűz megfékezéséért. A még mindig lángoló hajót elvontatták Ses Illetes strandja elől, de végül szombat kora reggel elsüllyedt.

YouTube video

A spanyol Salvamento Maritimo (Tengeri Mentőszolgálat) által kiadott közlemény szerint egy magánhajó mentette ki a jachton tartózkodó mind a 17 embert, mielőtt a tűzoltók megérkeztek. Az eset oka egyelőre ismeretlen, sérültekről nem érkezett jelentés.

Mindez majdnem pontosan egy évvel az után történt, hogy a 45 méteres Aria SF hasonló módon, egy tűzben pusztult el Formenterán.

YouTube video

A hajótest a Cap Martinet közelében süllyedt el, maradványait több hónap elteltével emelték ki, hogy a szárazföldön lévő fémhulladék-kezelőbe szállítsák.

Az Irmaót, korábbi nevén B3-ast, 1995-ben adta át a spanyol Astondoa hajógyár. Hétkabinos kialakítású, a végsebessége 14 csomó, a külső és a belső megjelenését a Nuvolari Lenard tervezte.

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!