Hajósbalesetben elhunyt egy vitorlázó

Sam Richmond március 8-án, kedden, a Superyacht Challenge Antigua előtti edzésen sérült meg, majd két nappal később a kórházban elhunyt. Emléke előtt az egész mezőny fejet hajtott.

Sam hatéves korában kezdett el vitorlázni Optimistben, majd 420-as és 49-es hajókon folytatta. A hobbivitorlázásból az iparági munkába való átmenetet spanyolországi vitorlásoktatóként kezdte, utána nemzeti ifjúsági csapatok edzője lett. 2004-ben kezdett el nagy hajókon versenyezni, először a Swan 48 Jacobite-on, később világszerte több különböző versenyhajón volt csapattag, az Etchelltől a Quarter Tonneren át a szuperjachtokig. 2011-ben csatlakozott a North Sailshez mint értékesítő, elsősorban a Solent versenyhajóprojektjeivel foglalkozott. Nemrég lett a North Sails európai értékesítési vezetője.

Március 11-én, pénteken, napnyugtakor az antiguai vitorlázóközösség a vitorlázás egyik legkedvesebb emberére emlékezett, a hagyományos módon:

YouTube video

Az Admiral’s Innben, ahol a SYCA díjátadó előtt egyperces néma csenddel emlékeztek Sam Richmondra, Richard Chadburn, a Farfalla kapitánya beszélt. Március 13-án, vasárnap az utolsó futam rajtja előtt az összes versenyző hajó részvételével tartottak megemlékezést.

(forrás: superyachtchallengeantigua.com, fotók: antiguaobserver.com, superyachtchallengeantigua.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!