Gyerekeket hajóztatott a Bahart

fAz idei hajózási szezon sem múlhatott el mosolygó gyermekek zsivaja nélkül a Balatoni Hajózási Zrt. kikötőiben és hajóin. A társaság igyekszik a lehetőségeihez mérten támogatni, segíteni a Balatonhoz eljutó rászorulók kikapcsolódását és maradandó emléket adni a hajózási élményekkel.


„A Balatoni Hajózási Zrt. társadalmi felelősségvállalásának célja olyan átfogó értékteremtés, amely egyaránt szolgálja a tulajdonosok, a vállalati működés különböző érintettjei és a társadalom egészének a javát. Kiemelt fontosságúnak tartjuk a társadalmi szerepvállalást, a régióban folyó oktatási, kulturális, egészségügyi és sporttevékenységek támogatását, az aktív részvételt a helyi társadalmi csoportok életében és felelősen kívánunk hozzájárulni környezetünk és lakóhelyünk értékeinek megóvásához” – emelte ki Kollár József, a Bahart vezérigazgatója.

l
Az idei évben is számos gyermek- és felnőttcsoportnak adott lehetőséget a Bahart, hogy kedvezményesen hajózhassanak a magyar tengeren. „Vendégül láthattuk az idei 170. hajózási szezonban a Balaton körüli 22 kikötőnkben többek között a Down Alapítvány, az Élmény Tár Tanoda, a fonyódi Erzsébet Tábor, a Hétcsoda Élménytábor, a Szoszak Szent Márton Támogató Szolgálat, az Alig-Vár Jótékonysági Gyermektábor és még számos szervezet, intézménydiákjait és gondozottjait, akik elégedett mosolya büszkeséggel tölt el minket és megerősít bennünket a mindennapi munkánkban” – tette hozzá Szabó Zsolt személyhajózási üzletágvezető.

gyerekek
A Balatoni Hajózási Zrt. a társadalmi szerepvállalása jegyében igyekszik szélesebb körben támogatni, segíteni és fejleszteni környezetét, így a sport, egészségügy és művészet területén is.

f

A Balatoni Hajózási Zrt. segítette a Siófoki Kajak Kenu SE szervezésében zajló Suli Sárkányok gyermek sárkányhajó verseny lebonyolítását a Sió csatornán. Gyermek vitorlás táborokatszervezett a Társasága Bahart Sport Egyesület keretein belüla nyár folyamán. A Balaton körüli sport, tánc egyesületek támogatásával és fellépéseikhez alkalom biztosításával hozzájárult a Bahart a térség közösségépítési tevékenységéhez és az egészséges életmódra nevelés népszerűsítéséhez.

A Bahart idén márciusban bocsátotta vízre a felújított Siófok katamaránt, amely a Balaton első akadálymentesített hajójaként fogadja a mozgáskorlátozottakat és kerekes székeseket is a tavon.
A társaság jelentősadománnyal támogatta a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválján a Paradicsom Klub tevékenységét, akik látássérült gyermekek szabadidős kikapcsolódását segítik. A Bahart regatta ötalkalmas vitorlásverseny futamain rákból gyógyuló gyermekek vitorlázhattak a Balatonon az Eurakvilo Alapítvánnyal való együttműködés keretében.
A Magyar Vöröskereszttel együttműködve véradást szervezett a társaság dolgozói körében és nyári rendezvényein, ahol térítésmentesen biztosított szűrővizsgálatokon való részvételt és mobil egészségközpontotaz érdeklődőknek. A Bahart adománygyűjtést kezdeményez a Siófoki Gyermek és Ifjúsági Gondozási Központ részére a Bahart szeptember 17-18-i Balatoni Hajós Fesztiváljának keretében.

DSC_1487
A Társaság a szolgáltatói tevékenysége során egyre inkább előtérbe helyezi a környezettudatos működést, ennek jegyében több kikötőben, hajón és a siófoki telephelyen is szelektív szemétgyűjtőket helyeztek ki. A dolgozók részére kialakított korszerű kerékpártároló is segíti a környezetbarát közlekedési forma népszerűsítését, valamint kerékpáros hajójárat kijelölésével, őszi kerékpárkedvezménnyel is csábítja a Bahart a tekerni vágyókat.

A jubileumi év alkalmából ingyenesen megtekinthető volta 170 éves a Balatoni Hajózáscímű kiállítás két hónapon keresztül a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ galériáján. Művészeti Albumokért Alapítványnak támogatást nyújtott a társaság a Ki fejti meg a titkát?, a Balaton magyar költők verseiben és magyar festők képein című könyv kiadásához. Emellett a Bahart díjfelajánlással, hajójegyekkel támogatta a térségi művészeti és iskolai versenyeket.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!