Gyapjasék jól kezdtek Miamiban

2020. január 21.
Címkék :

Kiválóan kezdte Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor az idei első világkupa-fordulót a floridai Miamiban, az első nap után a 3. helyen állnak.

A nyitónapon gyengébb szélben versenyeztek a mezőnyök, az északias, 0 és 30 fok között „legyező” szél ereje az első futamban 7-8 csomóval indult, ami 10-ig is felment, majd a második futamban a 10-11 csomóról gyengült vissza 8 csomóra.

„Ebben a szélben a szélben már rengeteget vitorláztunk itt, tavaly szinte az egész verseny ebben az irányúban ment. Tudni lehetett, hogy a szélfordulókkal kell felvitorlázni, jó ütemben jönnek a balos és a jobbos lengések ebben a part felőli szélben, rá lehet érezni a menetre” – utalt a már-már ismerős körülményekre Gyapjas Balázs, az egység kormányosa.

„Azt is tudtuk, hogy ebben a szélben nem nagyon szabad hibázni, mert később nagyobb szelek jönnek. Ezért főleg az első futamban, de még a második futam első cirkáló szakaszában is viszonylag kevés kockázatot próbáltunk vállalni. Ha agresszívebben vitorlázunk, jóval előrébb érhettünk volna, az elsőben 4-5 hely benne maradt és a másodikban is bőven jók lettünk volna a második helyre” – tette hozzá.

Főleg a krajcok végén maradtak talán túlságosan is középen, leginkább azért, mert nem lehetett tudni, hogy az utolsó szélforduló honnan jön. Várhatóan két erősebb szeles nap következik, amelyeken a 8-10. hely is jónak számít – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!