Futamot nyert a Gyapjas testvérpár!

Nagyot mentek a magyar vitorlázók Hyères-ben, az utolsó világkupa-forduló harmadik napján. Egy futamgyőzelem, egy harmadik és egy ötödik hely a csütörtöki nap hozadéka.


Érdi Mári szerdai futamgyőzelme után csütörtökön a Gyapjas testvérek nyertek egy futamot a férfi 470-es osztályban. Ez a mezőny eggyel elmaradt a többiek mögött, így számukra a negyedik futammal indult a csütörtöki versenynap. „Hosszú várakozás, és két érvénytelenített futam után sikerült a rendezőségnek 6-8 csomós szélben 2 futamot csinálni. Az első futamban egy tökéletes lee rajt után szinte rajt-cél győzelemmel sikerült nyernünk. Ez volt életünk első futamgyőzelme világkupán, aminek nagyon örültünk” – értékelte a történelmi eredményt Gyapjas Zsombor. Magyar futamgyőzelem még nem született a világkupa-sorozat elindítása óta ebben a hajóosztályban.

„A második futamban egy jó lúv rajt után a jobb oldalt választottuk, ami sajnos a rosszabbik oldalnak bizonyult, így olyan 22. körül érhettünk fel az első krajcbójához. Onnantól végig lépésről lépésre sikerült előre jönni a 11. helyre, ami szintén nagyon jó helyezés nekünk. A futamok után a 470-es osztály legjobbjai is gratuláltak, ami nagyon jó érzés volt számunkra.” Balázs és Zsombor a csütörtöki eredményekkel bőven éremfutamos helyen, a 7. pozícióban állnak.


Ugyancsak éremfutamos helyre jött fel Érdi Mári a csütörtöki 5. és 11. helyezésével a női Laser Radial mezőnyben, így az összetettben a 8. helyen áll.


Vadnai Benjámin futott egy 3. helyet, majd egy 29. hellyel zárta a napot. Így összesítésben a 19 pozícióba jött fel. Testvére, Vadnai Jonatán a 32. helyen áll, miután a 31. és a 38. helyen futott be az 5. és a 6. futamban.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!