Fullba’ nyomja az RC44-es osztály!

Teljes erőbedobással készül a 2022-es szezonra a Sir Russell Coutts által megálmodott hajóosztály, mindjárt az első versenyen tíz csapat áll rajthoz.

Ez lesz az RC44-esek tizenötödik szezonja, ahol a rég megszokott arcok mellett rendszeresen jelennek meg új egységek – köszönhetően az osztály saját hajójának. Ezt a lehetőséget azért nyitották, hogy a sorozat iránt érdeklődők kipróbálhassák, milyen a hangulat és a színvonal az egyes regattákon. Valerija Kovelenko például tavaly, a Scarlinóban rendezett, igen izgalmas világbajnokságon „vett mintát” RC44-esezésből, és idénre gyorsan vásárolt is magának saját hajót. Csapata ArtTube néven versenyez majd, taktikusa Igor Liszovenko.

A Puerto Caleróban rendezendő első versenyen Christian Schwoerer és csapata, a La Pericolosa szerepel vendégként: „A Melges 32 osztályban elért két világbajnoki cím után új kihívást kerestünk, és amikor jött a lehetőség, hogy egy verseny erejéig csatlakozhatunk a 44Cuphoz, nem sokat gondolkodtunk a dolgon. Izgatottan várjuk, hogy beszállhassunk a nemzetközi versenyvitorlázás egyik legmenőbb hajójába, és csapatként tovább fejlődjünk.”

A 44Cup tizenötödik szezonjában tíz csapat áll rajthoz a 2022-es év első versenyén Lanzarotén, amelynek a Calero Marinas ad otthont Puerto Caleróban, február 9–13. között. Lanzarotéről a flotta egyik kedvenc helyszínére, a portugáliai Cascaisba utazik május 11–15. között. Július végén jön a 44Cup Marstrand a híres svéd üdülőhelyen. Október közepén a szlovéniai Portorož adja a helyszínt a 2022-es 44Cup világbajnoksághoz. Az év ötödik és egyben utolsó versenyén a flotta 2016 óta először hagyja el Európát, és a Közel-Keletre utazik egy decemberi regattára. Ennek pontos helyszínét február végén jelentik be.

Igazolások
A Peninsula Racingnél a kétszeres brit olimpiai aranyérmes Giles Scott csatlakozik John Bassadone tulajdonoshoz. Nico Poons Charisma nevű hajóján Vasco Vascotto váltja Hamish Peppert, míg Vlagyimir Proszikin Nikáján Francesco Bruni lesz a taktikus.

A 2022-ES 44CUP VERSENYNAPTÁRA
február 9–13. – 44Cup, Calero Marinas, Lanzarote
május 11–15. – 44Cup, Cascais, Portugália
június 29. –július 3. – 44Cup, Marstrand, Svédország
október 12–16. – 44Cup világbajnokság, Portorož, Szlovénia
december 7–11. – helyszín még nincs

(fotók és forrás: 44cup.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!