Centiken múlt a világbajnoki cím sorsa – RC44

Hiába a Charisma huszáros hajrája, a végén a Team Aqua örülhetett, egy ponttal nyerve az osztály tizenegyedik világbajnokságát, megvédve címét.

Az RC44-es osztály éves programjának negyedik állomása volt az olaszországi Scarlinóban rendezett forduló, ami egyúttal világbajnokságként is funkcionált. Az első napon nem lehetett futamot rendezni, ám a maradék három versenynap izgalmai mindenkit bőven kárpótoltak a hiátusért.
Nemcsak futamonként, de szinte bójáról bójára változott az aktuális és az összetett állás. A kiélezett küzdelmet jól szemlélteti, hogy az első nap végén, három futam után az első hét hajó egy ponton belül állt egymáshoz képest, és többeknek volt ugyanannyi.

YouTube video

Később annyival változott a helyzet, hogy a második versenynap után már „csak” az első három (Hugues Lepic – Aleph Racing, Torbjörn Törnqvist – Artemis Racing, Nico Poons – Charisma) volt egy ponton belül.

YouTube video

A záró napon az Aqua nyerte az első futamot, amivel feljött a második helyre, a következő menetet Igor Lah-ék (Ceeref) húzták be, a kezdetben második, majd nyolcadik Aqua végül felkapaszkodott másodiknak, nyomukban a Charisma és az Artemis. Ezzel a két A betűs állt az élen pontazonossággal, harmadik volt a Charisma plusz két ponttal. Az utolsó futam legutolsó szakaszát a Charisma harmadikként kezdte, de félúton kihalzoltak a többiek mellől, és mindenkit megelőzve futottak be (igaz, épphogy csak), de mivel az Aqua második lett, ők nyerték a világbajnokságot. Az ötödik helyen célba érkező Artremis kapta a bronzot.

YouTube video

Az utolsó futam befutója a célhajóról:

YouTube video

Az RC44-es szezon november 17–24. között zárul a Calero Marinas 44Cuppal, a Kanári-szigeteken.

(fotók és forrás: 44cup.org)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!