Folyamatosan halad az RC 44-es összeszerelése

2017. június 30.
Címkék :

Ahogy ígértük, folytatjuk a kutakodást a frissen hazánkba visszatért RC 44-essel kapcsolatban.

A hajó körül most is lázas munkálatok folynak, folyamatban van a szállításhoz teljesen szétszedett hajó összeállítása. Motorbeszerelés, kötélzetcsere, vitorlázat átvizsgálása, szóval van még munka rajta. Ha vízre kerül a hajó, mehet bele az árbóc, és ha minden jól működik, akkor talán készen lehet a Kékszalag rajtjára.

Szeretnénk elindulni a Kékszalagon, ez csak természetes, de nem ez a fő szempont – tudtuk meg Munka Lászlótól, aki az egységet vezetné a Kékszalagon, ha összeáll addig a hajó. Munka László neve nem ismeretlen a vitorlázók körében négyszeres magyar bajnok, Kékszalag-győztes vitorlázóról beszélünk. Igazi tapasztalt versenyző, aki kész a tudását megosztani az arra szomjazókkal.

„A hajóval hosszú távú terveink vannak. Azok a hazai vitorlázók, akik ismerik ezt a típust, de kipróbálni nem volt tudták, lehetőséghez juthatnának, hogy megtegyék azt. Szeretnénk továbbá a versenyvitorlázást megmutatni azoknak a hajósoknak, vitorlázás után érdeklődőknek, akik eddig csak álmodoztak erről a lehetőségről.”

A magunk részéről szurkolunk, hogy elkészüljenek a munkálatok a csütörtöki rajtig, jó munkát kívánunk a csapatnak! További hírekkel folyamatosan jelentkezünk.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!