Fenntartható felszerelés a földkerülő vitorlásversenyre

A Marlow Ropes fenntartható módon gyártott és újrahasznosítható futókötélzetet szállít a közelgő Clipper Round the World Yacht Race versenyre.

A két szervezet közötti megállapodás az elmúlt 20 év partnerségére épül, és ez lesz az első alkalom, hogy a tizenegy hajós flotta ilyen típusú kötélzetet használ. A két évtizednyi kapcsolat tökéletes volt arra, hogy a Marlow Ropes a legjobb K+F környezetben – a világ óceánjainak 40 ezer mérföldes körbehajózása során – kutathatta, fejleszthette és finomíthatta termékeit.

A legutóbbi regatta során minden Clipper 70-est Bio-Dyneema magból és rPET poliészterborításból készült nagyvitorla-állító kötélzettel szereltek fel. A termék sikere nyomán a flotta a következő versenyen további fenntartható futókötélzetet használhat.

Ezek Bio-Dyneema magból készülnek, a kötélborítások többsége pedig 100 százalékban újrahasznosított műanyag palackokból készült Blue Ocean rPET (újrahasznosított poliészter) fonalból készül. Ennek tartósságát sikerrel tesztelték a 2019–20-as kiadásban, ahol minden egyes jacht Blue Ocean kikötőköteleket használt.

„A kötelek hihetetlenül jól vizsgáztak a legutóbbi Clipper Race-en. A teljesítmény teszteléséhez egy új, fenntartható borítást használtunk a grósz schottján, és nem találtunk különbséget a hosszú élettartamban a korábban használt termékekhez képest. A Clipper Race-szel való együttműködés eredményeként az évek során elvégzett fejlesztési munka és tesztelés jelentős szerepet játszott abban, hogy fenntartható módon gyártott jachtkötélkínálatunkkal megjelenhessünk a túravitorlás-piacon” – mondta el Paul Honess, a Marlow Ropes értékesítési igazgatója.

Hogy mi az a Clipper Round the World Yacht Race? Életed versenye:

YouTube video

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: asa.com, yachtingworld.com, clipperroundtheworld.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!