Ez a jó megoldás a vírus ellen?

Svédországban nem vezettek be szigorításokat, nem állt meg az élet, szinte minden a megszokott módon zajlik.

Nyitva vannak az éttermek, a boltok, a kávézók és a síközpontokban is fogadják a sportolni vágyókat. A főváros utcái továbbra is tele vannak járókelőkkel, fagyizó és játszadozó gyerekekkel, kávéjukat kortyolgató helyiekkel. Ez az ország a polgárok tudatosságára bízza a járvány kezelését.

A legszigorúbb korlátozás, hogy 50-nél többen nem tartózkodhatnak egyszerre az éjszakai szórakozóhelyeken, és április elsejétől tilos látogatni az idősek otthonában tartózkodókat.

A skandináv államban javaslatokkal próbálják ösztönözni az embereket az otthonmaradásra. Ennek oka a gazdaság stabilitásának megtartása és a helyiek tudatos viselkedése. A népegészségügyi hivatal naponta tesz ajánlásokat arra vonatkozóan, hogyan kellene az embereknek viselkedniük a vírus idején. Elsősorban azt ajánlják, hogy betegen senki se hagyja el az otthonát, és ezt a legtöbben be is tartják.

Stitched Panorama

Az utakon mérséklődött a forgalom, a főváros tömegközlekedését mintegy feleannyian veszik igénybe, emellett a lakosok közel fele az otthoni munkavégzés mellett döntött.

A svédek úgy vélik, hogy az egészséges élethez hozzátartozik a friss levegőn való mozgás, ezért nem tartják helyes döntésnek a karantén bevezetését. Az országban eddig 4435 fertőzöttet, 180 halálos esetet és 16 gyógyultat tartanak számon – írta a travelo.hu.

Svédország egyébként is híres a „furcsa” ötleteiről, elég, ha csak az úszó könyvtárra vagy az Északi-sark közelébe épített fürdő-szálloda párosra gondolunk.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!