Eredményes évet zárt a Bahart

2018. június 3.
Címkék :

Kiemelkedően sikeres évet tudhat maga mögött a Balatoni Hajózási Zrt., az utasszámok jelentősen emelkedtek a korábbi évekhez képest. A társaság mérlegfőösszege meghaladja a 8 milliárd forintot, a 2017. évi beruházási teljesítménye pedig közel 800 millió forint.

Kollár József vezérigazgató megállapította, hogy a vállalat stratégiában foglalt fejlesztése, modernizálása a terveknek megfelelően alakul. Kiemelte annak fontosságát, hogy a társaság a stratégiai célok megvalósításán tudatos és következetes munkával dolgozik, a vállalat sikeresen halad előre a modernizáció végrehajtásában, amelyet jelez a stratégiai célszámok túlteljesítése, az időarányos feladatok 97 százalékos teljesítettségi szintje, valamint az utazóközönség számára is érzékelhető megújulás és szolgáltatásbővülés.

A balatoni kompközlekedésben 2017-ben újabb rekord dőlt meg, hiszen ismét egymilliónál több utast szállítottak a kompok a Balaton két partja között. 2017-ben a Bahart 1 143 000 utast szállított Szántód és Tihany között. A személyhajózás esetében is eredményes működésről számolt be a társaság. Tavaly a menetrendi, séta- és programhajók által szállított utasok száma ismét meghaladta a 700 ezret, 2016 előtt utoljára 2009-ben regisztrálhatott a Bahart 700 ezer fölötti utasszámot.


Pozitívan teljesített a cég vitorlás üzletága is. 2016 májusában megnyílt a Balaton legnagyobb vitorláskikötő-láncának 11. tagja, az Alsóörsi Vitorláskikötő, amelyben 2017 áprilisára elkészült a fejlesztés 2. fázisát jelentő újabb 100 bérelhető hely. Párhuzamosan zajlott a fonyódi vitorláskikötő-beruházás is, amely szintén férőhelybővülést jelentett. A társaságnál a 11 kikötőben bérelhető vitorláshelyek vonatkozásában a teljes kihasználtság 90 százalékos.

A cég éves nettó árbevétele meghaladta a 2,8 milliárd forintot, a 2017. évi adózás előtti eredménye pedig 144,6 millió forint lett, amely 5,7 százalékkal magasabb az előző évi értéknél. A Bahart tavaly kiemelkedően magas, közel 800 millió Ft értékben valósított meg beruházásokat, fejlesztéseket. A Siófok katamarán 2016-os teljes körű felújítását követően 2017-ben ismét új hajót bocsátott vízre az utazóközönség számára, a Nemzeti Regatta nevű motoroshajót. Emellett 2017-ben szintén saját forrásból teljes felújításon esett át a Kossuth komp, amely 21. századi minőségben képes a forgalom kiszolgálására a kompközlekedésben. A Bahart 2017 augusztusa óta k+f projekt keretében dolgozik egy új iszapvíztelenítő berendezés fejlesztésén és tesztelésén. A társaságnál egy olyan technológiát alakítanak ki, amely a strandok esetében problémát okozó lágyiszap eltávolítását, helyszíni víztelenítését és zagytérbe való szállítását teszi lehetővé.

Változatlan díjakon, színvonalas ügyfélkiszolgálás mellett vehetik igénybe az utasok idén a Bahart hajózási szolgáltatásait. A Balatoni Hajózási Zrt. középtávú stratégiájának egyik hangsúlyos alappillére az ügyfélközpontúság fejlesztése. Ez magában foglalja az ügyfélkapcsolatok erősítését, a szolgáltatásminőség javítását. Az elmúlt két év során a társaság számos fejlesztést valósított meg a célkitűzés érdekében. A teljesség igénye nélkül említhető: a Bahart imázs- és arculatfrissítő kampánya, az utastájékoztatás és kommunikáció intenzitásának növelése, az online hajózási lehetőség kereső modullal ellátott honlap kialakítása, a hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatástartalom bővítése, az együttműködő partnerek közreműködésével utaskedvezmények bevezetése, a célállomások rendezvényeihez történő kapcsolódás a menetrendek optimalizálásával. 2018. március végétől üzemel a Bahart Ügyfélközpont, amely a három alaptevékenységi üzletág (személyhajózás, kompközlekedés, vitorláskikötői szolgáltatások) ügyfélkapcsolatainak központi kiszolgálását látja el a jövőben a különböző ügyintézési csatornákon – írta a veol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!