Érdi Mári nyugodtan készülhet az olimpiára

2018. november 29.
Címkék :

Érdi Mári a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ösztöndíjának támogatásával készülhet a 2020-as tokiói olimpiára. Mári a magyar vitorlázók közül másodikként kapta meg az ösztöndíjat, korábban Berecz Zsombor részesült a NOB támogatásában.

A most futó olimpiai ciklusban is kapott NOB-ösztöndíjat magyar vitorlázó: szeptember elejétől Érdi Mári tokiói felkészülését egészítheti ki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság támogatásával. „Beépítjük ezt az összeget az idei, illetve az olimpiáig tartó felkészülési időszak költségvetésébe” – mondta a hunsail.hu-nak Mári. A Magyar Olimpiai Bizottság felterjesztése alapján elnyert Olympic Scholarships for Athletes Tokyo 2020 elnevezésű ösztöndíj 11 400 dollár, ami a szerződés időszaka alatt – 2020. augusztus 31-ig – havi 475 dollárnak megfelelő forintösszegű támogatást jelent.

Magyar vitorlázóként korábban Berecz Zsombor kapott NOB-ösztöndíjat, 2015-től a riói olimpiára való felkészülést segítette a támogatás. Akkor a kiválasztott versenyzők 14 hónapon keresztül havi 430 dollárt kaptak. A NOB-ösztöndíj elnyerése kisebbfajta kitüntetésként is értelmezhető, a korábbi periódusban összesen 25 versenyző jutott ilyen támogatáshoz.

Érdi Mári felkészülése során éppen két portugáliai edzőtáborozás között tartózkodik, ahol az Aarhusban éppen előtte, a 7. helyen végzett brit Alison Young volt/lesz az edzőpartnere. Ezt megelőzően a Gardán tartott edzőtáborban ugyancsak angol, valamit svéd partnerekkel tréningezett, január 6-án pedig Miamiba utazik, hiszen kezdődik a tengerentúli szezon, előbb edzőtáborozással, majd következik a Miami világkupa-forduló. Ezt követően Palma de Mallorca és az európai versenyszezon következik, az év egyik legfontosabb versenye pedig Japánban az olimpia helyszínén, Enosimában az olimpiai tesztverseny lesz augusztusban, közvetlenül az ottani világkupa-forduló előtt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!