Érdi Mári ma este vízre száll

2016. december 5.
Címkék :

ErdiMariaDecember 4-én elkezdődött, és 6-tól indulnak a futamok is a 2016-os szezon Világkupa-sorozatának záró eseményén, a Világkupa-döntőnek is nevezett regattán Melbourne-ben. A mezőnyben ott van Érdi Mári is, aki természetesen szeretné az idei parádésra sikerült évét két jó eredménnyel zárni.

A kiváló magyar vitorlázó előbb Melbourne vizein a felnőttek között idei negyedik Világkupa-részvételén, majd Új-Zélandon az ifjúsági világbajnokságon. A most már hetek óta a déli féltekén edző, valamint két helyi versenyen is diadalmaskodó Márit Náray Vili érte el néhány gyors kérdés erejéig.

_MG_9130 erdi mari (1)

– Milyen esélyekkel vágsz neki a melbourne-i versenynek?
– A Világkupán a célom az első tízbe bekerülni. Remélem nagyobb szél lesz és meg tudom nézni, hogy mennyit fejlődött a sebességem. Az elmúlt hetekben főleg arra koncentráltunk, hogy az erősszeles sebességemet fejlesszem.

erdimari

– Itthon elnyerted az Év Vitorlázója címet, és sokan szurkolnak neked. Ez jelent-e további ösztönzést?
– Nagyon jólesik, ha szurkolnak, sajnos sok rosszat akaró ember is van, úgyhogy minden pozitív ember kincs! Azt, hogy elnyertem az év ifjúsági vitorlázója díjat nagyon köszönöm, és a családom, klubom, szponzoraim, edzőm és a Magyar Vitorlás Szövetség rengeteg munkáját.

erdinyito

– Az olimpia után keveset pihentél, nem fáradtál-e el fejben az év végére?
– Persze fáradt vagyok már, nem láttam két hónapja a családomat és már nagyon hazamennék, de úgy tekintek a hazamenetelre, hogy az lesz a jutalom, ha még ezt a három hetet végignyomom.

Erdi_Mari

A Laser Radial osztály első futamára a december 6-án, helyi idő szerint 9.30-kor kerül sor, ami nálunk december 5., hétfőn este 23.30 lesz – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!