Épül a legnagyobb jachtkikötő

2017. január 6.
Címkék :

Dubai-Harbour5A Közel-Kelet és Észak-Afrika legnagyobb jachtkikötőjét és a világ legmagasabb világítótornyát építik fel Dubajban, hogy odacsalogassák a térség tehetős turistáit.

A Dubai Harbour projekt keretében 1400 jachtbeálló létesül, így 4400-ra emelkedik a jachtok rendelkezésére álló horgonyzóhelyek száma Dubajban. Az 1,86 millió négyzetméteres új kikötőben óceánjárók számára is épül egy terminál, amely egy időben hatezer utas kezelésére is alkalmas lesz, ezenkívül épülnek plázák, kongresszusi központ, lakóépületek és irodaházak.

maxresdefault

A kikötői komplexum leglátványosabb, központi eleme a Dubai Lighthouse, egy 135 méter magas világítótorony lesz, amely luxusszállodát és kilátót is magában foglal. A The Lighthouse Directory szerint a világ legmagasabb világítótornyai alig több mint 100 méteresek. A torony külső felületét úgy alakítják ki, hogy azt gigantikus kivetítőként, illetve fényjátékokra is lehessen használni.

maxresdefault (1)

A 85 méteres hajók fogadására is alkalmas óriási jachtkikötőt a Jumeirah Beach Residence negyed és a Palm Jumeirah néven ismert, pálmafaalakú mesterséges szigetek között alakítják ki. A tervezett költség nem ismert, a több szakaszra osztott projekt négy éven belül valósul meg – írta az erdekesvilag.hu

Dubai-Harbour5

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!