Elrajtol a világ legnagyobb pontyfogó versenye a Balatonon

2024. április 20.
Címkék :

Tizedik, jubileumi alkalommal startol el az Adventer & fishing International Balaton Carp Cup. Több mint 25 országból érkeznek csapatok a világ legnagyobb pontyfogó versenyére, amelyet április 21–27-ig kísérhetnek figyelemmel az érdeklődök.

Ezúttal 300 csapat teszi próbára horgásztudását, „körbeülve” a Balaton szinte teljes partszakaszát. A pontyok szerelmesei közel 140 órát töltenek majd a tó ölelésében azért, hogy megfogják, majd egy fénykép elkészítése után visszaengedjék a Balatonba az onnan kifogott óriáspontyokat. A jubileumi verseny értékelésébe minden 10 kg feletti ponty számít, a legtöbbet fogó csapat pedig mesés főnyereménnyel is gazdagabb lehet. Ezenkívül a legnagyobb tő- és tükörpontyot kifogó együttes is díjazásban részesül.

A hivatalos tórekordot idén márciusban a 34,8 kg-os, Fonyódnál fogott hallal állították fel. Akár ennél nagyobb pikkelyes is horogra akadhat a versenyen, ahol végletekig kiélezett, izgalmas küzdelemre számíthatnak az esemény követői.

Az IBCC történéseiről az idén is élő televíziós közvetítés formájában tájékozódhatnak az érdeklődők, míg a friss fogási eredmények az ibcc.hu oldalon is nyomon követhetők. A Fishing&Hunting televíziós csatornán három nyelven sugárzott másfél órás adások a verseny ideje alatt minden nap 20 órakor kezdődnek, bemutatva az aktuális versenynap legizgalmasabb történéseit, fejleményeit.

A megnyitó április 20-án, 15.30-kor a Club Tihanyban lesz a sorsolással, másnap pedig a kihúzott horgászhelyeken kezdetét veszi a majd egy héten át tartó verseny – írta a hirbalaton.hu.

fotók: hethland.hu, eu.adventerfishing.com, ibcc.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!