Megújult, modern resort várja a Tihanyban nyaralni vágyókat

2023. június 6.
Címkék :

A Club Tihany az utóbbi évek megújulásának köszönhetően ismét az északi part egyik legkedveltebb nyaraló- és rendezvényhelyszíne lett.

A Tihanyi-félsziget csücskén lévő Club Tihany 18 focipályányi parkos területével, 330 szobájával és 160 faházával Magyarország legnagyobb ilyen jellegű szálláshelye. Itt 1500 vendég pihenhet egy időben, és nem szokatlanok az ezer fő feletti rendezvények sem.

A szállás és étkezés mellett a kikapcsolódást és a sportolást egy helyen kínáló Club Tihany üdülőfalut magyar–osztrák–dán részvénytársaság alapította meg a Tihany Szálló körüli 13 hektáros ősparkban. Az 1963-ban épült szállót kibővítették, az épület körüli parkba Dániából érkezett 161 vörösfenyőből készült faház, majd felépültek a borházak és a svájci kalmárházikók is. A bővítéssel 1400 vendéget tudtak elszállásolni a télen is fűthető szobákban.

Az üdülőfalut úgy tervezték meg, hogy a vendégek a kerítésen belül minden olyan szolgáltatást megkapjanak, amire a nyaralás idején szükségük lehet, így a klubhotelben volt uszoda, konditerem, szauna, fodrászat, teniszcsarnok, medence és több bár. A kezdetektől lehetett csónakot, szörföt, vitorlást, vízibiciklit bérelni és volt gyermekmegőrző is. Mára ezek a szolgáltatások jelentősen kibővültek: a Club Tihany Resort jelenleg 130 ezer négyzetméteren várja a vendégeket a Balaton-part legnagyobb, 2600 fős konferencia- és 1500 fős szálláskapacitásával, 500 méteres füves stranddal, 1200 négyzetméteres wellness-szigettel, jó néhány gyermek- és sportprogrammal.

Az üdülőfalu 2020 őszén Szetlik Gergő vezérigazgató irányítása alá került, aki jelentős modernizációs folyamatot indított el a korábbi menedzsmenttel együttműködve. A szobák, fürdőszobák, a közös terek, a közös mellékhelyiségek, a gyermekanimáció, a szabadtéri színpad, a wellness, a spa, az éttermi szolgáltatások és a rendezvényterületek folyamatos – várhatóan 2024-ig lezáruló – felújításával a Club Tihany Resort ismét az északi part korszerű, sokak által kedvelt nyaraló- és rendezvényhelyszíne lett.

Tóth Mihály, a hotel MICE-értékesítési vezetője elmondta, hogy a Club Tihany megújulásában fontos szerep jut a fenntartható megoldásoknak. A komplexumot 1985-ben az akkori legkorszerűbb osztrák és dán technológiával építették, ami még ma is megfelel az energetikai elvárásoknak, de folyamatosan dolgoznak a működésük zöldítésén. Tavaly év végén minimálisra csökkentették a gázfüggőséget: ma már csak a medencék, a szállodai szobák fűtésére és a konyhai gépek egy részének üzemeltetésére használnak gázt, amit mindhárom területen elektromos árammal is kiegészítenek. Az első naperőművet 2012-ben helyezték üzembe, ezt az idén egy újabb napelempark építése követte. Csúcsidőben az energiaigényük hatodát, elő- és utószezonban az egyharmadát is fedezik a tetőkre telepített naperőművek. 2020-ban a vendégigényekhez igazodva elektromosautó-töltő pontokat is telepítettek. A medencéket a hotel saját fúrt kútjának vizéből látják el, a parkban mulcsozással csökkentik az öntözés gyakoriságát, a szálloda egész területén szelektíven gyűjtik a szemetet, és a hulladék térfogatát saját maguk tömörítik. A fűtésre és hűtésre egyaránt alkalmazható klímaberendezéseik kivétel nélkül hőszivattyús megoldásúak.

A hotelből a pillepalackokat is száműzték: a vendégek szűrt vizet ihatnak, sőt a fürdőszobák víztakarékos csapjaiból is szűrt víz folyik. Az élelmiszer-pazarlás csökkentésére indított kampányukkal a gyerekeken keresztül a szülőket is megszólítják. Az ürestányér-kihívás lényege, hogy ha a gyerekek csak annyit szednek a tányérjukra, amennyit meg is esznek, akkor egy tokent kapnak, amit később a szálloda boltjában ajándékvásárlásra költhetnek.

Szintén fontos céljuk a helyi termékek felhasználása: az élelmiszerek nagy részét a környékből szerzik be, és a tihanyi levendula is többféle módon jelenik meg a hotelben; a wellnessben és a fürdőszobákban például a helyi Lavender Tihany manufaktúra levendulás termékeivel találkoznak a vendégek.

A cikk folytatása megtalálható ide kattintva.

fotók: Club Tihany

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!