Elnök lett Pataki Attila

MVSZ_2A Magyar Sport Háza adott otthont az MVSZ rendkívüli közgyűlésének, ahol Pataki Attila, a Balatonfüredi Yacht Club jelöltje nyerte el a felügyelőbizottság elnöki posztját. Azonban más is történt az eseményen.

A rendkívüli közgyűlés tervezett programja nem tartalmazott sok meglepetést. A kérdés csak az volt, hogy az amúgy is meghatározó szerepet játszó Balatonfüredi Yacht Club képes-e tovább erősíteni a pozícióját, hiszen az MVSZ feülgyelőbizottsági elnöki posztjára a saját bizottsági elnökét jelölte, Pataki Attila személyében. Meglepetés nem született, a 143 szavazatból 100 került az ő neve mellé, így a jövőben ő vezeti a testületet. Pataki Attila személyesen nem tudott megjelenni az eseményen, így Böröcz István, a BYC ügyvezetője képviselte őt. A másik felügyelőbizottsági elnöki címre aspiráns, Fejér Vilmos, a Vízügyi Sport Club jelöltje az bizottság testületi tagságával vigasztalódott, hiszen oda csont nélkül beválasztották.

MVSZ_3
Az új testület az alábbiak szerint áll fel: a felügyelőbizottság elnöke Pataki Attila, a Balatonfüredi Yacht Club jelöltje. Felügyelőbizottsági tagok: Igali Csilla, a Túravitorlás Sportklub jelöltje, Fejér Vilmos, a Vízügyi Sport Club jelöltje, Wonke Péter, a Túravitorlás Sportklub jelöltje és Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási SE jelöltje.

MVSZ_2

A nevek a vitorlázás eseményeit nyomon követők számára ismerősek lehetnek, talán csak Veigl Gábor neve lehet új, aki a Balatoni Hajózási SE jelöltjeként kapta meg a posztot, de talán az is közrejátszhatott, hogy ő a Balatoni Hajózási Zrt. gazdasági és stratégiai vezérhelyettese. Az aktivitás igen becsülendő, talán akad, aki emlékszik még a Mahart SE siófoki versenyzőinek szárnyalásaira. Többek között Székely Antal, Ruják István, Czetl Gábor neve fémjelezte egy időben a déli parti versenyzést az olimpiai osztályokban. Üdvözlendő lehet, ha a közeljövőben Siófok ismét élversenyzőket adhat a sportágnak.

MVSZ_1 (1)
A hangulatot fokozandó, Berecz Zsombor személyesen mesélt az olimpiai élményeiről, amely komoly elismerést kapott a hallgatóságtól. Holczhauser András főtitkár is méltatta Zsombi teljesítményét, és néhány dia erejéig utalt arra is, hogy a tendencia folytatódik, nem áll le az olimpiai felkészülés. Ezt megerősítendő utalt arra, hogy a GINOP keretein belüli eszközbeszerzések és a kikötő beruházások folyamatai is biztatóan alakulnak.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!