Elkezdtek sorakozni a kiállítók: jön az 55. Boot Düsseldorf

A gyártók, kereskedők, szövetségek, desztinációk és turisztikai szolgáltatók 2023. május 9. óta regisztrálhatnak a 2024. január 20–28. között megrendezendő bootra.

„Szenvedélyünk a boot!” – Wolfram Diener, a Messe Düsseldorf vezérigazgatója így viszonyul a vízi sportok világának legfontosabb eseményéhez, hozzátéve: „Az idei boot megmutatta, hogy rendezvényünk az iparág állandó motorja, amely megmozgatja az egész nemzetközi piacot”.

A boot Düsseldorf 2023 számai önmagukért beszélnek: mintegy 237 ezer látogatót regisztráltak, közülük sokan közvetlenül is vásároltak a 16 csarnok valamelyikében. A kiállítás kilenc napja alatt 77 500 boot-rajongó utazott Düsseldorfba külföldről. A közel 1500 kiállító, akiknek 64 százaléka nem németországi volt, 68 országból érkezett. A boot 2023 körüli médiavisszhang és az 1861 akkreditált újságíró közel egymilliárd médiamegjelenést hozott össze. „Ez igazi médiaóriássá és az egész világon egyedülállóvá teszi a bootot” – állítja Petros Michelidakis, a boot Düsseldorf igazgatója.

A május 9-én kiállítóknak és potenciális érdeklődőknek kiküldött e-mailre szinte azonnal érkeztek a válaszok: „A gyártók a legjobb standokat szeretnék biztosítani maguknak a boot 2024-re” – mondja Arne von Heimendahl, a vitorlás és motoros hajókért felelős vezető projektmenedzser. Lena Beckmann szenior projektmenedzserként a felszerelésekért és tartozékokért, búvárkodásért, turizmusért, charter- és lakóhajókért felel: „Jó néhány olyan cég és úti cél, amely 2023-ban nem jelent meg nálunk, már jelezte, hogy jövő januárban részt kíván venni a kiállításon.”

Petros Michelidakis szerint a booton való részvételnek csak előnyei vannak: „A látogatóink szakértők, akár profik, akár hobbisportolók. Hetven százalékuknak van vitorlás-, motorcsónak- vagy búvárengedélye, 92 százalékuk nagyon elégedett a vásárlátogatással és 94 százalékuk ajánlaná másoknak is a boot látogatását.” A kiállítói oldalon szintén nagy az elégedettség, a cégek 85 százaléka tudott új ügyfeleket szerezni a rendezvény ideje alatt, 75 százalékuk számolt be közvetlen értékesítésről a vásáron. „A boot 2024-en való részvétel olyan eladásösztönző, ezáltal ígéretes marketinglépés, amely minden bizonnyal jó hatással lesz a 2024-es vízisport-szezon kezdetére. Már nagyon várjuk a jövő évi kis – 55. – évfordulónkat.”

(forrás: boot.com, fotók: Messe Düsseldorf / ctillmann)

Rövid összefoglaló a 2023-as boot Düsseldorf legfontosabb mozzanatairól:

YouTube video

Ritter Tamás

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!