Ismét lendületben: boot Düsseldorf 2023

A vízisport-eszközök gyártói és a világpiaci szereplők mind jelen lesznek 2023. január 21–29. között a boot Düsseldorf nemzetközi szakvásáron, megtöltve 16 csarnokot.

„Óriási köszönet illeti a nemzetközi kiállítókat, akik hűségesen és lelkesen támogatják a bootot. Fontos leszögeznem, hogy 2022 őszén, valamint 2022–2023 telén és tavaszán minden tervezett szakvásárt megrendeznek Düsseldorfban. A Messe Düsseldorf felkészült mind az esetleges energiaválságra, mind a vírusok terjedése elleni küzdelemre. A vásárváros csarnokait a legújabb, nagy teljesítményű hepaszűrőkkel szereltük fel, amelyek a levegőben található vírusok 99,9 százalékát kiszűrik, valamint az energiaellátás is folyamatosan biztosított” – mondta el Wolfram Diener, a társaság igazgatója.

A düsseldorfi boot szakvásár kiemelkedő jellemzője 2023-ban is a kimagasló arányú nemzetközi részvétel. A hajógyárak, a búvárfelszerelések, a szörfdeszkák és a kenuk gyártói, valamint a világ jó néhány vízisport-desztinációja a világ legnagyobb, az egész világot felvonultató beltéri vízisport-rendezvényévé varázsolják a vásárcsarnokokat. A boot igazgatója, Petros Michelidakis így fogalmazott: „Az egész világot látjuk vendégül a 2023-as boot szakvásáron. A kiállító országok listája Ausztráliától Pápua Új-Guineán át Törökországig terjed. Külön örülök annak, hogy ismét sok búvárparadicsomot köszönthetünk, amelyek egzotikus víz alatti világokkal ismertetik meg a látogatókat. Egyiptom, Curaçao, Izrael, Kuba, Mauritius, Omán és Palau búvárközpontjai mutatkoznak be páratlan úti célokkal. Az új búvártoronnyal és innovatív felszerelésekkel ismét a 12-es vásárcsarnok lesz a búvárok világának központja.”

A legkülönbözőbb méretű motoros hajók és a luxusjachtok „világmárkái” adnak találkozót egymásnak az 1-es, a 3-as, a 4-es, az 5-ös, a 6-os és a 7a csarnokban. Többek között a Bavaria, a Bénéteau, a Greenline, a Jeanneau, a Linssen, a Marex, a Brunswick Group és a Searay, a Quicksilver és a Bayliner, hajómotorokkal érkezik a Honda, a Mercury, a Suzuki, a Tohatsu és a Yamaha. Ott lesz az Arksen, az Axopar/Brabus, a Candela, a Finboat, a Nimbus, a Saxdor, az X-Shore, a Boesch, a Boston Whaler, a Cantiere del Pardo, a Nautor/Swan, a Frauscher, a Rand Boats, a Wally és a Zar Formenti. Kiállít még az Absolute, az Azimut, a Fairline, a Ferretti, a Princess, a San Lorenzo és a Sunseeker is.

A 7-es vásárcsarnokban híres tengeri és tengerparti festők nagy méretű képei idézik a nagy kékség hangulatát az aprólékosan kidolgozott hajómodellek és szobrok mellett. Innovatív műszaki megoldások és a blue innovation dock várja a látogatókat a 9-es, a 10-es és a 11-es csarnokokban.

Profi hajóépítők jó tanácsai a „barkácsoló” nagyágyúknak
Destination Seaside a 13-as csarnokban: üdülőövezetek a világ minden tájáról, a legújabb lakóhajó-költemények, hajókölcsönzők és kikötők, valamint a szabadidős tevékenységek széles tárháza mutatkozik be Európa legszebb vízisport-régióiból és az egzotikus tengerentúli úti célokból.

Evezés, régi kincsek és Seaside Camping a 14-es csarnokban: a kenucsatornában a boot ifjú és felnőtt rajongói lenyűgöző hegyi panoráma előtt evezhetnek, a klasszikus hajók rajongóinak kiemelkedő élményt kínál a hajóárverés a boot második hétvégéjén a Classic Forum keretében. Jó tanácsok profiknak és kezdőknek a Sailing Center – Vitorlázó központban a 15-ös csarnokban.

A 15-ös vásárcsarnokban a vitorlás regatták és vitorlás szövetségek várja az érdeklődőket, a színpadon a nemzetközi vitorlázás sztárjai számolnak be élményeikről, tapasztalataikról. Ugyanebben a csarnokban vonulnak fel többek között a Catana Bali, az Excess és a Lagoon modelljei.

Nagy vitorlásflották a 16-os csarnokban
A 16-os vásárcsarnokban a vitorlás jachtok nemzetközi gyártói vonulnak fel nagy flottákkal. A lenyűgöző bemutatkozás keretében 2023-ban ismét megjelenik a 22 és 70 láb közötti vitorlás jachtokat gyártó szinte összes hajógyár, több új piaci szereplő mellett Düsseldorfban. Ott lesz az Amel, a Bavaria, a Bénéteau, a Bente, a Dufour, az Elan, a Grand Soleil, a Nautor Swan, az Oyster, a Solaris és a Wally Nano.

A szörfsport középpontja a 17-es vásárcsarnok lesz. Extra nagy medence, szörfsportversenyek, az újoncoknak szóló profi tippek és végtelenül laza hangulat fémjelzi a Beach Worldöt.

Azonnal rendelhető a belépő online is
A 2023-as düsseldorfi boot szakvásárra már most is megvásárolhatók a belépőjegyek a boot.de honlapon. Az online vásárolható rendes belépő ára 19 euró, a boot.club és az ADAC tagjai kedvezményes díjat fizetnek. A délutáni belépő hétfőtől csütörtökig 14–18 óra között érvényes, és online elővételben csupán 10 euróba kerül. A helyszíni pénztárban vásárolt belépőjegy ára 27 euró. Kedvezményes szálláslehetőséget kínál a boot és a lakóautózás minden rajongójának a Messe Düsseldorf lakóautó-központja (éjszakánként 25 euróért, 16 óra utáni érkezéssel és másnap 18 óráig való elutazással).

A düsseldorfi boot immár 54 éve a nemzetközi vízi sportok kikötője és motorja. A seregszemle 2023. január 21–29. között minden részletében bemutatja a sporthajózást és felvonultatja az élenjáró márkákat. A vitorlázók és a motoros hajókat használók a belépő szintű kishajótól a jollén át a luxusjachtig megtalálják a teljes kínálatot. A seregszemlén a búvárkodás, a szörfözés, a SUP és a horgászat is kiemelt téma.

(fotók: Messe Düsseldorf / ctillmann)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!