Elérhető minden információ a balatoni kutatásokról

A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI) új oldalán bárki információkhoz juthat a tihanyi intézetben folyó, közérdeklődésre számot tartó kutatásokról.

Rengeteg információ található ezen az oldalon, amely a Balaton info menüpontban, a közérdekű kutatásaink címszó alatt érhető el.

Ezek olyan, többségében a Balatonnal és az élővilágával kapcsolatos információk, amelyek hosszú évek kutatómunkájának eredményét összegzik, de vannak általános ismeretterjesztő információk is, amelyek bárki számára érdekesek lehetnek.

Az oldal főként a Balaton-kutatásra fókuszál, élőlénycsoportok szerint foglalkozik az egyes kutatási területekkel. Az algáktól a makrogerinctelen kutatásokon vagy a tó halállományán át a madarakig sok mindent megmutat, a Balaton vizének színétől az emberi eredetű gyógyszermaradványok előfordulásáig találhatók információk.

A kutatóintézet célja, hogy olyan, folyamatosan frissülő tudásbázist hozzon létre, amely segíti az érdeklődőket a Balatonnal kapcsolatos hiteles információszerzésben – olvasható a BLKI honlapján.

fotók: dailynewshungary.com, carphunters-regensburg.de

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!