Elégedett lehet a szezonnal a Bahart

Rekordokkal zárult a 176. hajózási főszezon a Balatonon, 1,8 milliónál is többen vették igénybe a hajózási szolgáltatásokat augusztus végéig. A társaság jó néhány újdonsággal várta az utasokat.

Az év első nyolc hónapjában 10 százalékkal nőtt a személyhajók forgalma, 60 ezerrel többen utaztak a Bahart hajóin, mint tavaly ilyenkor, összesen több mint 640 ezren. A menetrendi hajók több mint 475 ezer utast szállítottak, a legtöbben a Siófok–Balatonfüred–Tihany és a Fonyód–Badacsony útvonalon vették igénybe a szolgáltatást, de népszerű volt a Balatonboglár–Révfülöp útvonal, valamint Balatonföldvárról is sokan keltek át Tihanyba és Balatonfüredre.

A Bahart séta- és programhajóit augusztus végéig közel 160 ezer utas választotta, ez 20 százalékkal több, mint a tavalyi év azonos időszakában. Közülük több mint 22 ezren választották a Bulihajókat és 8500-an a Varázshajókat. Kiemelt, 76 százalékos növekedést mutattak az idén a Bahart Bulihajók a tavalyi évhez képest. Az idei év legerősebb napja augusztus 13-a volt, amikor 20 ezer fő fölé emelkedett a napi utasszám.

Nyár végéig 1,18 millió utast, 365 ezer járművet és 95 ezer kerékpárt szállítottak a balatoni kompok. Ez a tavalyi évhez képest 6 százalékkal több utas, 3,5 százalékkal több jármű és 6,4 százalékkal több kerékpár szállítását jelentette.

Rendkívül népszerű az online jegyvásárlás, a nyár folyamán több mint 47 ezren vásároltak így hajójegyet. A Kajla programban az idén 5300 gyerek utazott díjmentesen. Az őszi időszakban online kedvezményekkel, koncertekkel, kulturális programhajóval, gasztrokomppal és megújult menetrenddel vár a Bahart mindenkit a fedélzeten – írta a bahart.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!