Egyre drágább hobbi a horgászat

2023. április 17.
Címkék :

Az üzemeltetők mind jobban spórolnak, van, ahol külön kell 500-1000 forintot fizetni egy mosakodásért, zuhanyzásért, másutt nincsen szemétszállítás. Sőt, van olyan tó is, amely átalakul, és a jövőben esküvői helyszínként funkcionál.

A költségek általában két nagy részből állnak. Az egyik felét a jegy és a kötelező felszerelés teszi ki: amíg korábban a 12 órás normál napijegy 1500-2000 forint volt, most már 4000-5000 forintot is elkérnek érte. Aki faházat bérel, annak is jóval mélyebben kell zsebbe nyúlni, az eddigi 7-8 ezer forint helyett 12-15 ezret is elkérnek egyért, és ebben az árban már nincs benne a rezsi, mint eddig, most már ki kell fizetni az elfogyasztott áramot is.

Eddig a 24 órás horgászat kijött mintegy 20 ezer forintból, most mindennel együtt 40 ezerbe kerül. A költségekhez hozzá kell számolni az étkezés költségeit is. A reggeli, ebéd és vacsora eddig megvolt 3-4 ezer forintból, most a duplájába is kerülhet, így míg korábban egy háromnapos horgászat eddig útiköltséggel együtt 40 ezer forintba került, most egy hétvégi kikapcsolódás 70-80 ezret is elvihet.

A megemelkedett árak sok horgászt tartanak vissza a szabadidős tevékenységüktől, és ez észrevehető abból is, hogy bőven van szabad horgászhely. Változás még, hogy sok horgásztónál megszűnt a halas jegy, mert a halak beszerzési ára miatt nem éri meg a tógazdáknak, ha sokan hazaviszik a kifogott példányokat. Vannak horgászhelyek, melyek ki sem nyitnak az idén, vagy a drága faanyagárak miatt nem tudják felújítani a stégeket – írta a kemma.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!