Egy tengerparton található a legjobb étterem

2023. január 14.
Címkék :

A World Culinary Awards másodszorra hirdette ki Európa és a világ legjobb étterme díj nyerteseit, amelyre élelmiszer-szakértők, vendéglátók és vendégek is szavazhattak.

A 45 jelölt közül az Európa legjobb étterme címet az olaszországi Senigalliában lévő Uliassi tengerparti étterem kapta. A Mauro és Catia Uliassi által 1990-ben alapított étterem a vendéglátóhely három Michelin-csillaggal büszkélkedhet.

Az étterem minden évben tíz új ételt készít, amelyek rengeteg friss halat tartalmaznak. Az egyszerű, mégis modern konyha az Adriai-tenger partjának hagyományaiban gyökerezik, amelyet a tenger illata inspirál, de szeretnek vadas ételekkel is kísérletezni. Az étlapon olyan különlegességek találhatók, mint a tőkehalpacal, tintahal nyárs jeges citronettel, tengeri sün, garnélarák narancshéjjal és gyömbérrel, csiga, sült galamb fekete kardamommal és szárított grapefrúttal. A főételek 60 eurótól kezdődnek, a degusztációs menü 240 euróba kerül.

Az Uliassi az Adriai-tenger mellett található, kilátással a csatorna kikötőjére és strandjára. Senigallia Olaszország keleti partján, Rimini és Ancona között található, és többek között több mérföldes homokos strandjairól, valamint római erődítményeiről ismert – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!