Eger és Olaszország a két favorit

2019. január 16.
Címkék :

A hazai célpontok közül Egerbe utaznának a legtöbben a Travelo olvasói közül, míg egy külföldi útra Olaszországot választanák a legtöbben – derült ki az utazási portál felméréséből. A legtöbben a wellnesst és a tengerparti nyaralást részesítik előnyben.

December 20-án indította és január 6-án éjfélkor zárta le online közvélemény-kutatását a Travelo, amelyben olvasóinak utazási szokásairól, szándékairól érdeklődött. Összesen 1322-en válaszoltak a kérdésekre, a válaszokból pedig az alábbiak derültek ki. Az válaszadók jóval több mint egyharmada (552 fő) készül idén egy-, de akár többnapos belföldi városlátogatásra.

A belföldi célpontok tízes listáján Eger, Szeged, Sopron és Gyula a legnépszerűbb, de a megkérdezettek jelentős része tervezi, hogy felkeresi Pécset, Debrecent, Hajdúszoboszlót, Hévízt, Budapestet és Noszvajt.

Legalább egy külföldi hosszú hétvégére 295-en szeretnének eljutni az idei évben, ami a válaszadók közel negyede, de 86-an azt írták, hogy a hosszú hétvégék közül többet is szívesen töltenének külföldi városnézéssel. 2019-ben legalább egyszer, minimum négy éjszakás külföldi utazásban több mint 40 százalék (577 fő) gondolkodik, a megkérdezettek tíz százaléka (131 fő) pedig akár több ilyen, hosszabb utat is elképzelhetőnek tart.

A legtöbben Olaszországba, Görögországba és Spanyolországba utaznának, de Horvátország, Ausztria, Portugália, Törökország és Egyiptom is felkerült az idei legnépszerűbb úti célok közé.

Az utazás jellegét illetően a válaszadók többsége a wellnessre (60 százalék), a tengerparti nyaralásra (51,3) és a városlátogatásra (42,2) szavazott. Kisebb arányban voksoltak a körutazásra (27,7 százalék), egzotikus úti célokra (27,3), kulturális utazásra (24), ezeknél pedig még kevesebben jelölték meg a szabadtéri sportolással, túrázással egybekötött utazást (11,1) és a hajóutakat (9,2) – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!