Durva baleset: elsüllyedt egy 49 méteres vitorlás

A 49 méter hosszú Eleonora nevű vitorlást legázolta egy hatvanméteres ellátóhajó. A vitorlás elsüllyedése elkerülhetetlen volt.

Helyi idő szerint 8.15-kor a Punta Mayor egyszerűen nekitolatott a 49 méter hosszú klasszikus jachtnak, amely egy 1910-es szkúner másolata. Az eset Tarraco kikötőjében történt, miután a motoros gépei hátramenetben ragadtak, és bár a kapitány a motorok leállításával és mindkét horgony leengedésével próbálta megelőzni az ütközést, erőfeszítései nem jártak sikerrel, az Eleonora kevesebb mint fél óra alatt elmerült.

A szuperjacht mindeközben kikötve állt a helyén, a balesetet követően a tűzoltóság és a Guardia Civil erői is a helyszínre vonultak, hogy segítsenek a kialakult helyzetben. Sajnos hiába tett meg mindent az Eleonora kapitánya a süllyedés elkerülésére, a vitorlás jobb oldalán keletkezett lék túl nagynak bizonyult. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyik hajón sem sérült meg senki.

A kikötő gátakat helyezett el a szerencsétlenül járt szuperjacht körül, hogy megakadályozza az üzemanyag-kifolyást vagy a más hajókkal való további ütközést.

A történet olvasva is elég fájdalmas, de a balesetről rövid videó készült, aminek nézése közben az ember durván felszisszen, amikor bekövetkezik a baj:

YouTube video

(forrás: superyachttnews.com, fotók: superyachtnews.com, Port Tarragona Twitter)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!