Csúszik a balatoni révfelújítás

2021. december 4.
Címkék :

Miután csak túl drága ajánlatok érkeztek, eredménytelen lett a Tihanyrév, Szántódrév felújítására, illetve bővítésére kiírt közbeszerzés.

A tihanyi oldalon meg kellett volna tervezni a meglévő vöröskő épület felújítását, továbbá tervezni három új épületet üzemi, látogatói, illetve kereskedelmi célra. A kiléptető oldalon a ki-be szállás idejére új sáv kiépítése szükséges.

fotó: hvg.hu

A szántódi oldalon is feladat volt a meglévő téglafalazatú épület felújítása, továbbá 3 pavilon és 1 irodaépület tervezése. Itt jelenleg a beléptető jegypénztárak mögötti szakaszon 3 sávban mintegy 33 személygépkocsi fér el. Ez mintegy másfél „komprakománynak” felel meg. Ezen a helyszínen szükséges 4 sávban 46 személygépkocsi elhelyezése, a jelenlegi parkoló/járdarész átalakításával, esetleg a jegypénztárak áthelyezésével.

Szántód, 2011. augusztus 17. Komphajók a szántódi kompkikötõben. MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Mindkét helyen a meglévő három beléptető kapu mellé további egy bővítést kért az ajánlatkérő. A közbeszerzés azért lett eredménytelen, mivel az ajánlatkérő rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez, az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel – írta a napi.hu.

címlapfotó: lechnerkozpont.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!