Családi nap és vásár Balatonfüreden, a Kékszalag Portban

Április 1-jén Pirkadat Parti elnevezéssel családi napot és kézművesvásárt rendeznek Balatonfüreden, a Kékszalag Portban. A szervezők az ingyenesen eseményen a vitorlássport népszerűsítése mellett gyermekeknek szóló programokkal is készülnek.

A szervezők, akárcsak a tavaly decemberben megrendezett I. Kékszalag Port adventi vásár esetén, balatonfüredi és környékbeli kézműves árusokat és gasztronómiai szolgáltatókat hívtak meg az eseményre. Külön hangsúlyt fektetnek a legfiatalabbakra.

Nem csupán kézműves vásárral készülnek, hanem a legfiatalabbak kipróbálhatják szimulátoron a vitorlázás fogásait, megtanulhatnak csomót kötni, sőt, délután egy izgalmas pecsétgyűjtő játékban is részt vehetnek, ahol a legügyesebbeket díjazzák. A napot pedig egy délutáni koncerttel a Füred Dixieland Bandből ismert Szász Dávid és zenekara zárja.

Holczhauser András, a Kékszalag Portot üzemeltető Balatonfüredi Vízisport- és Szabadidő Központ ügyvezetője arról beszélt: szeretnék közelebb hozni a létesítmény a balatonfürediekhez, és megmutatni egyebek mellett, hogy hajót tulajdonolni kerül sok pénzbe, vízre jutni viszont nem feltétlenül.

„Ez az első tavasz a Kékszalag Port életében, ugyanis a teljes létesítmény 2022 őszére készült el. Örömmel látom, hogy egyre jobban népesül be a kikötő, és nemcsak a hajótulajdonosokkal, hanem azokkal a látogatókkal is, akik akár csak 1-2 órára szeretnék kipróbálni a vitorlázást, vagy csak szívesen sétálnak egyet a Balaton partján. A központ az az idén jó néhány eseménynek ad majd otthont, köztük hazai és nemzetközi vitorlásversenynek.”

A Pirkadat Partival egy időben rendezik a tavaly decemberben debütált Füred Winter Cup versenysorozat utolsó állomását, a Bolondok Kupáját, és az eseményen adják át a sorozat abszolút győzteseinek járó díjat is. A nap zárásaként pedig 18 órától kedvezményes áron naplemente vitorlástúrát szerveznek Tihany érintésével a Hajógyári-öbölben – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!