Címvédés 22 év szünet után: Superyacht Cup Palma 2024

2024. június 26.
Címkék :

Huszonkét évvel a Kokomo hasonló sikere után, ezúttal a Rose védte meg a címét Palma de Mallorcán, az A kategória elsőségéről pedig egy másodperc döntött.

A B osztályban a tavalyi év összesített győztese, a 24 méteres Wally Rose a második futamgyőzelmét aratta, és ezzel ismét megszerezte a Superyacht Cup Palma Trophyt.

YouTube video

Ez volt az első sikeres címvédés a 2002-es Kokomo óta: „Nem is kívánhattunk volna jobb körülményeket, a rajtvonal szél alatti végénél indulni pedig szokatlan és izgalmas érzés volt – nyilatkozta a Rose kapitánya, Ben Potter. – Nagyszerű érzés megvédeni a címünket, amit persze a mezőny tagjai igyekeztek megakadályozni.”

Az A osztályban annyira szoros verseny zajlott, hogy az 59 méteres óriás ketch Maximus mindössze egyetlen másodperccel nyerte meg az utolsó futamot a 39 méteres Cervo előtt. Mivel mindkettejüknek egy-egy első és második helye volt, az időkülönbség döntött közöttük – a Maximus javára. Lars Loftus kapitány boldogan nyilatkozott: „Az volt a tervünk, hogy folyamatosan tiszta szélben vitorlázunk és mindig a maximumot hozzuk ki a hajóból. Sikerült véghezvinni, ami kifizetődött, nem volt olyan szakasz, amikor csak egy másodperce is kihagytunk volna. Az, hogy ilyen sikereket érünk el, az ’ezerfős’ stábnak köszönhető” – utalt 15 versenyzőjére és 35 fős kiegészítő személyzetére.

YouTube video

A Svea három győzelemmel biztosította be a J osztály győzelmét a Velsheda és a Rainbow előtt, amelyek pontegyenlőséggel végeztek, és a Velsheda szerezte meg a második helyet.

A következő Superyacht Cup Palma időpontja: 2025. június 25–28.

(fotók és forrás: thesuperyachtcup.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!