Búvárok tisztították a Malom-tavat

A Veszprém Megyei Búvárklub veszprémi és balatonfüredi tagjai a tapolcai Malom-tóban merülve nyitották meg a szezont, így köszöntve a víz világnapját.

A búvárok azt is látják, ami az avatatlan szemek elől rejtve marad a víz alatt. Szemmel követhetik a víz alatti élővilág változását, amely világszerte rossz irányba tart. Miközben a búvárok élvezik a víz alatti merülést, megszabadítják a hulladéktól a vizeket. Ilyen, takarító célú merüléseket is terveznek minden évben, ezek közé tartozik a tapolcai is. A búvárok többek között üvegpoharakat, tálcát, söröskupakokat, italosüvegeket találtak a tóban. „Itt nagyon kevés szemetet találunk minden alkalommal, a helyiek és a vízitársulat dolgozói rendben tartják a tavat” – mondta Olajos Károly, a klub vezetője.

A merülésre adonyi búvárok is érkeztek, és mivel az egyesület több szlovák búvárklubbal dolgozik együtt, a komárnói egyesület tagjai az idén szintén eljöttek Tapolcára. A veszprémiek a komárnói kollégák meghívásának eleget téve Szlovákiában a Holt-Vág partján levő bázison merülnek, és a feketenyéki tóban, illetve Norvégiába is együtt járnak búvárkodni.

A Veszprém megyei egyesület tagjai április 30-án a Komáromi napok keretében kincskereső búvárversenyen vesznek részt. A téli balatoni és komáromi jég alatti merülések az idén és tavaly elmaradtak az enyhe időjárás miatt – írta a veol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!