Búvárok a háború ellen

2022. március 11.
Címkék :

A Búvár-világszövetség (CMAS) elnöke, Anna Arzhanova reagált az elmúlt napok szomorú, sportvilágot is mélyen felkavaró eseményeire, levélben üzent a nemzetközi búvárközösségnek.

Az elmúlt néhány napban jó néhány sportoló és búvár fejezte ki érzéseit világszerte az ukrajnai háború kapcsán. A CMAS-nál senki nem akarja ezt a háborút, senki! Én is elutasítom, nemcsak a háborút, hanem az erőszak alkalmazását is, bármely ember ellen (Arzhanova orosz állampolgár – a szerk.) . Fontos, hogy megértsük, a világ nemcsak nemzetekre oszlik, elkülönül egymástól a tisztesség és a gonoszság, az erőszak és a jóság is, amelyek nem ismernek országhatárokat.

Sokkal inkább tetteink, mintsem születési helyünk határoz meg minket. El kell fogadnunk: a cselekedetek alapján kellene megítélnünk embertársainkat, és nem állampolgárságuk szerint. Össze kell fognunk a béke és a fejlődés megőrzéséért, azért, hogy életeket tudjunk megvédeni.

Mind emberek vagyunk, mindnyájunkat érint ez a fájdalom. A történelem során a sport sosem megosztó, sokkal inkább egyesítő erejű. Őszintén remélem, hogy ez így is marad.

Kívánom mindenkinek, aki nehéz helyzetben van most, hogy biztonságban és egészségesen vészelje át ezt az időszakot – írta a buvar.hu.

fotók insidethegames.biz, cmas.org

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!