Börtönbüntetés jet skizésért

Dale McLaughlan élete első jet skis kalandja kellemetlen véget ért, amikor Isle of Man bírósága egy hónap elzárásra ítélte, amiért megszegte a járvány miatt bevezetett korlátozásokat.

A fiatalember csak a barátnőjét akarta meglátogatni múlt héten, ezért vásárolt egy jet skit, hogy azzal hidalja át a skóciai Isle of Whithorn és Ramsey (Isle of Man) közötti 25 mérföldes (kb. 40 kilométer) távolságot. Partra érését követően még várt rá 15 mérföld túra, mire elérte a sziget fővárosát, Douglast, ahol a barátnője lakik. Jessica Radcliffe és Dale szeptemberben ismerkedtek meg, amikor emberünk Douglasben dolgozott. Munkája végeztével hazatért Skóciába, és azonnal a hatóságokhoz fordult, hogy tegyék lehetővé számára az újbóli látogatást, írásos engedély hiányában ugyanis nem lehet belépni Isle of Manre. Az előírás oka, hogy így tudják alacsonyan tartani a fertőzések számát (a 84 ezer lakosra eddig 373 regisztrált eset jutott). Dale kérelmét elutasították, de ez csak fokozta elszántságát, vett egy jet skit, és nekivágott az Ír-tengernek. Úgy tervezte, hogy 40 perc alatt teljesíti a távot, de tapasztalatlansága miatt az végül 4 óráig tartott. Ezután következett a 15 mérföldes gyaloglás, aminek zárásaként még vacsorázni is elvitte szíve hölgyét.

Letartóztatásakor azzal védekezett, hogy barátnője lakásában él, aki állítása szerint nem volt tisztában azzal, hogy párja elhagyta a szigetet, azt hitte, annak egy másik részén dolgozott. A bíró indoklása szerint „McLaughlan úr elszántan dolgozott azon, hogy megkerülje a szigeten érvényes szabályokat”, és egyáltalán nem hatotta meg a védők érvelése a távkapcsolat okozta depresszióról.

(forrás: telegraph.co.uk, fotók: thenationalnews.com; telegraph.co.uk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!