Bányai Attila országos bajnok lett

op40Balatonföldváron véget ért a 2016. évi Optimist magyar bajnokság, amelyet a Spartacus Vitorlás Egylet rendezett. A győzelmet Bányai Attila, a BYC versenyzője szerezte meg, aki hét futamon győzött kilencből.

A nyári szünet utolsó hetében rendezte meg a Spartacus Vitorlás Egylet az Optimist magyar bajnokságot és nemzetközi versenyt. A hajóosztályban az idén 130 magyar optimistes vett részt.

op10

Négy nap alatt kilenc futamot sikerült megrendezni. Az első versenynapon gyenge északias, míg a harmadikon és negyediken kezdetben élénk, majd gyenge reggeli és délelőtti keleti szélben zajlottak a futamok. A kilenc futam két ejtőt jelentett a fiatalok számára, így a végeredmény hét futam eredményéből számítódott ki.

op20

Serdülő korosztályban Bányai Attila lett az év Optimist magyar bajnoka, aki abszolútban is megnyerte a versenyt. Az ezüstérmet Nagy Bendegúz (BYC) vihette haza, míg a bronzot Verebély Mátyás (Spartacus).
Az ifjúsági versenyzőknél a magyar bajnok Lászlófy Ábel (Spartacus) lett, míg a dobogó második fokára testvére Lászlófy Levente (Spartacus) állhatott fel. A bronzérmet a szintén sparis Jeney Máté szerezte meg. A Lászlófy testvéreknek ez volt az utolsó versenye az Optimist hajóosztályban, így a búcsú szebben nem is sikerülhetett volna. Jövő héttől mindketten a 29er hajóosztályban folytatják vitorlás-pályafutásukat. Szintén hajóosztályt vált Sellei Bence (BYC), Borbás Barna (BYC), Kovács Attila (MVM SE), Petrányi Botond (Spartacus) és Arányi Barna (Spartacus).

op30

A serdülő lányoknál Kálmán Kornélia (Spartacus) fejezte be első helyen a bajnokságot. Második Nagy Réka Dóra (THE-YKA), harmadik Kis-Szölgyémi Luca (Kereked) lett. Az ifi lányoknál a bajnok Litkey Janka (THE-YKA), a második Berry Sára (Procelero), a harmadik Benkő Nóra Krisztina (MVM).

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!