Az Azimut bemutatta új, Grande 44M modelljét, amelyből öt már el is kelt

2024. március 26.
Címkék :

Az olasz Azimut hajógyár 43,8 méteres jachttal bővítette Grande sorozatát, az új modellt a Palm Beach International Boat Show-n mutatták be.

Marco Valle vezérigazgató elmondta, hogy a hajógyár már öt darabot értékesített az új termékcsaládból meglévő Azimut-tulajdonosoknak, egyúttal „az Azimut új korszakának” nevezve a sorozatot. A négy fedélzettel ellátott, 499 bruttó regisztertonnás modell első példányát a 2026. szeptemberi hajókiállítási szezonra tervezik leszállítani.

Az üvegszál erősítésű műanyag testű hajó külső vonalait az Azimut régi partnere, Alberto Mancini rajzolta meg, míg a belső terekért az M2 Atelier felel. A stúdió képviselője, Marco Bonelli „kifinomultnak” nevezte a dizájnt, amely „magában hordozza az áramló víz esszenciáját”.

A Grande 44M jellemzői közé tartozik a teljesen privát, 50 négyzetméteres tulajdonosi fedélzet előrenéző, üveggel burkolt különterével, amely étkezőként, médiaszobaként vagy másként üzemelhet, jól kihasználva a jacht 8,6 méteres szélességét. A hátsó főfedélzeten végtelenített medence található.

A Grande 44M-et várhatóan két MAN motor hajtja majd, ezek 17 csomós csúcssebességet biztosítanak a jacht számára. Az építés Viareggióban zajlik, a sablonok már majdnem készen vannak.

(fotók és forrás: Boat International)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!