Kezdődik a virágos április Opatijában

Az Adria Királynője ismét felölti kedvenc virágos öltözékét, és gazdag húsvéti programmal nyitja meg a színes virágok inspirálta rendezvényeket.

Feldíszítik a gyönyörű Angiolina parkot, március 29-től április 1-jéig különleges húsvéti programot szerveznek. A számtalan zenés program mellett oldtimer autókat csodálhatunk meg, valamint Opatija történelmi ösvényein nordic walking programok várják az érdeklődőket. A gyerekek arcára mosolyt varázsol majd a Barátkozás a nyuszival és az opatijai dámával. A Slatinán arcfestéssel, az Angiolina parkban pedig kreatív-animációs programmal várják a gyerekeket.

Az április 15–21. között rendezik a Floral Weeket, amely sok neves virágtervezőt vonz Opatijába. A hét napig tartó színes virágkavalkád során a látogatók megcsodálhatják az opatijai turizmus 180 éves évfordulójának alkalmából készülő növényszobor születését, a virágtervezés mestereinek bemutatóit és előadásait, virágművészeti kiállításokat és egy látványos virág-divatbemutatót is. A programban Mezőffy Tamás, Vincenzo Antonuccio, Giuseppe Contartese, Marilena Calbini, Christina Cianci Žerić, Simon Ogrizek, valamint a Rijekai Építőipari Szakiskola virágkötő szakos diákjai és oktatói vesznek részt. A rendezvény keretében április 13–16. között virágvásárt is rendeznek a Slatinán.

A virágos április fináléja a Đardin rendezvény lesz, amelyet az Angiolina parkban rendeznek meg április 26-a és 28-a között. Az Opatijában megtartott kertészeti rendezvények jó alkalmat biztosítanak a kertészkedés szerelmeseinek,ahol a szezonális és egyéb virágok, kaktuszok, szobanövények kiállítása és vására is várja az érdeklődőket, valamint gyerekeknek és felnőtteknek szóló workshopok is lesznek.

A programokról minden információt megtalálható ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!